1.2 M gösterimi diğer sitem ile birlikte günlük 10 -15 TL arası getirisi oluyor pinterestin. Klasik pin to pin. Riski elbette var.
Pinterest ile ilgili çok yazı okudum.
Bana göre, eğer gelirim iyi düzeyde olsaydı.
Kaliteli, özgün, ilgi çekici görseller hazırlayıp, hesaba link olmadan arayarak hesabı büyütüp, sonradan sponsor ya da backlink satardım. Banlanma riski olmadan. Uzun yıllar ekmek yerdim. Ancak kısa zamanda getirisi olması gerektiği için riski göze alarak böyle yapıyorum.
Yani siz doğru yoldasınız. Zaten işinizi de biliyorsunuz.
Sektörümde dev sponsorlar var birinden reklam alsam yeter hitler 30k 40k ya ulasinca kapilarini calacagim. Ek olarak 1 milyonu bilerek attim ilerlemeyi göstermek istiyorum. Tık oranı da muhim tabii.
Benim amacim gelirden ziyade marka olmak. Ban konusunda rakiplerim 1 milyon 3 milyon vs.. hicbiri ban yememis ve siteleri berbat :) ben tamamen kullanici odakli oldum. Para 2. Planda su an. Kisa vadeli bir is kesinlikle istemiyorum.
Zaten benim 500k tumblr kitlem var. Orasi tek basina yeter aslinda ki yetiyor da fakat amacim baska. Dedigim gibi markayi buyutmek istiyorum. Seo odakli calisiyorum bu arada sosyal medya tamam zaten amacim seo'da da bir yerlere gelmek.
Aylik 10k göreyim hemen 2. 3. Siteleri acacagim. Ne yalan soyliyeyim hedefim aylik 30k olur ya da olmaz ben sonuna kadar cabalayacagim. Hayat felsefem bu zaten. Hedefe kitlen ve ateş. Gerisi mühim değil.