Bizim buradaki garajdan eve geldiğim dolmuşlar var. Mesafe nispeten kısa olduğundan şoför dahil kimse kemer takmıyor. Neyse birkaç ay önce her zamanki gibi en öne oturdum ve yolculuk başlarken kemerimi taktım. Şoför dayı bana dönüp aynen şöyle dedi "Yolcuya kemer takmayınca ceza yazmıyorlar, takmana gerek yok" :) Bir dönem trafik polisleri kemer takmayan yolculara da ceza yazıyordu, ben takınca hala uygulamanın devam etmesinden dolayı taktığımı düşündü sanırım... "Ben güvenliğim için kemer takıyorum" deyip muhabbeti sonlandırdım... Sanki kemer sadece ceza yazılmaması için takılıyor :laugh:

Bindiğim dolmuşlar Karsan marka ve ön panel tamamen cam, yolculukta ön taraftaysanız harika manzarası oluyor. Yalnız o camın da şöyle bir eksisi var; kaza anında kemerin yoksa yüzde yüz aracın dışındasın ;)

Kemer takma huyumu rahmetli ehliyet hocam aşılamıştı bana. Sağolsun daha ilk araca bindiğim anda uyarır "Bunu alışkanlık haline getir" derdi. Öyle de yaptım; bugün mesafe ne olursa olsun bir araca bindiğimde ilk işim emniyet kemeri takmak oluyor. Herkese de böyle yapmalarını tavsiye ederim.