Merhaba kardeş . SEO analizi için şu linki herkesin kullanmasını öneririm. 3 siteyi aynı anda karşılaştırıyor.
https://websiteseochecker.com/bulk-check-page-authority/#arearesult
ssl olmazsa olmaz, google sıralamalara az da olsa etkisi var.
Rakiplerinin backlinklerinin olduğu yerden link almak zaten SEO işinin doğru yöntemidir, amacıdır.
yorum satırı negatif etki etmez, tabi o yorum satırlarını iyi korumak lazım. Spamla link çöplüğüne dönüşmemesi lazım.
Dünyanın en iyi SEO'sunu yapsan da sitenin yaşı ve index aldığı sayfa sayısı çok önemli. Yaşa birşey yapamazsın, ancak sitenin urlsini minimum 3 yıl almak lazımdır. Google 1 senelik satın alınan urlleri sevmez. Hatta mümkünse 5-10 sene gibi almak bağlamak lazım url yi. Bu pozitif mesaj verir googlea, uzun vadeli proje gibi görür . Bir de indexlenen sayfa sayısı da çok önemlidir. 500 sayfa indexli bir site ile 20 bin indexli bir sayfa aynı şekilde değerlendirilmiyor...
AHREFS konusuna gelince. Bence piyasadaki en iyi program. Ben 7 günlük deneme aldım. Süre bitince senin için açtığı profilde düşük yoğunluklu şekilde backlinklerini ve organik durumunu gösteren bir ekranı sana veriyor. Yani deneme sonrasında bu 2 sayfayı ücretsiz kullandırtıyor. Ben bu sayfalardan da gayet memnunum bana yetiyor. Hatta günde 1 kez 1 rakibinizin backlink durumunu da görebiliyorsunuz...Bilginiz olsun...