birhabervar adlı üyeden alıntı
Bakıyorum da en iyi getirisi olan sitelerden "her şeyci haber siteleri dehşeti" konusuna geçiş yapılmış. Ciddi ve samimi görüşlerimi ve öngörümü paylaşayım;Türkiye'de yayın yapan internet sitelerinin geneli çok kalitesiz. Zaten dünya ortalamasının altında içerik girişi yapılıyor. Yani üretici değiliz, üretken değiliz. Üretici olsak bile kendi dilimizi hiç güzel kullanamıyoruz. Şu 7 sayfa içerisinde bile gözleri kanatacak derecede Türkçe'den bihaber yazılar var, burada yorum yazan herkes yazarlık yaparak para kazanmak istiyor. Biraz okuyalım lütfen. Bunu bir özeleştiri olarak da yapıyorum zira o kadar kötü eğitim sisteminden geçiyoruz ki sonradan bize yanlış öğretilen her şeyi düzeltmemiz yıllarımızı alıyor.
Öngörüm ise şu;
Eğer çok fazla içerik üreten, amatör ruh, profesyonelce SEO ve nispeten eli yüzü düzgün yazılar üretilirse Google Türkiye'deki gazetelerin hegemonyasını kıracaktır. Bunun ilk sinyalini bilmem kaç sene evvel yaklaşık 24 saat süreyle tüm internet gazetelerini yasaklayarak gösterdi. Amerika'da SEO işiyle uğraşan bir arkadaşın konferansına gitmiştim, "Google'ın ABD'de uyguladığı kriterler Türkiye için uygulanacak olsa en popüler arama kelimesinde 3 sayfadan fazla site listelenmez" demişti orada.
Bir de, lütfen daha fazla para kazanacağım diye sayfalarınızı reklama boğmayın gözünüzü seveyim. Adblock yüzünden site gelirinin 1/3'ünü kaybediyoruz, her geçen gün iyice yaygınlaşıyor, kendi topuğumuza sıkıyoruz.
Agzina yuregine saglik hocam