Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz gibi yabancı siteler Adsense üzerinden ciddi para kazandırabiliyorlar. Ama hele bir de bu site Pinterest odaklı ise tadından yenmiyor.

Zira site ile hiç uğraşılmadan sadece görseller paylaşarak Pinterest üzerinden siteye kitle çekiyoruz. Uzun süre Pinterest siteden ekmek yedim ama ara vermiştim. Şimdi tekrar bir şeyler denemek istiyorum.

Domaini yeni aldığım için adsense reglemem gerekiyor ki bunun için önce bir blog teması kurup özgün makaleler girip siteyi adsenseye hazır etmeliyim. Ardından Pinterest için gereken tasarıma ve eklentilere geçeceğim.

Site detayları

Site dili ve içeriği: İngilizce içerikli olacak kadınlara yönelik.

20.03.2019

-İngilizce jeneriklik domain alındı. (GoDaddy)
-Domain sunucuya bağlandı.
-Blog teması ve SEO eklentileri kurularak ayarları yapıldı.
-Google'ın dikkat ettiği Hakkımızda, İletişim, Gizlilik Politikası ve Künye sayfaları oluşturuldu. Cookie bildirim uyarısı eklendi.
-Siteye 2 adet 400'er kelimelik en az 2 görsel barındıran özgün yazılar eklendi.
-Sitenin Google ve Yandex'e kaydı oluşturuldu.
-GGG yapıldı.
-Yazılar tüm arama motorlarına pinglendi.
-Pinterest Business hesabı oluşturuldu. (Henüz ayarlamaları yapılmadı)

21.03.2019

-Birazdan siteye 3 adet 400'er kelimelik yazılar eklenecek.
-Pingleme yapılacak.
-Günün sonunda domain'in Adsense'ye başvurusu yapılacak.

Arkadaşlar başlıkta belirttiğim aylık 1M gösterimi adsense onaylanıp sitenin tamamen Pinterest odaklı olmasından sonra geçerli. Yani mesela 01.04.2019'da siteyi Pinterest yaptık o zamandan itibaren 1 aylık süre başlayacak.

Bu konuyu hem Pinterest site hem de Adsense başvurusu yapacak arkadaşlar için açtım. Umarım hayırlı olur. Merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz zira bilgim dahilinde cevaplarım.