-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
WordPress için pek çok cache eklentisi bulunuyor. Sizce hangi uygulama kullanılmalı, neden?
Ben LiteSpeed Cache ve WP Fastest Cache arasında kararsız kaldım :confused:
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Lisans / Hukuk
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Teşekkürler hocam, aydınlatıcı yorumunuz için.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Mühabir
-
-
Ad Soyad
C** Ö**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
sworks adlı üyeden alıntı
Oyumu W3 Total Cache olarak verdim çünkü hepsinden daha gelişmiş opsiyonlar sunması ve framework olması ön plana çıkmasına sebep oluyor. Ayarlarını yapmaktan iyi anlıyorsanız ve Litespeed web server dışında bir VPS kullanıyorsanız eğer,
hiçbir eklenti sitenizi W3 Total Cache kadar hızlandıramaz. Hatta ücretli eklentilerin tamamından bile açık ara daha sağlamdır.
Server Litespeed ise = Litespeed Cache
Apache web server için = WP Fastest Cache
VPS veya nginx web server ise = W3 Total Cache
W3TC için ayarlama yapmaktan bahsederken, internetteki hazır anlatımlardan bahsetmiyorum. Tüm eklentileri tek tek denemiş birisi olarak, internetteki kaynaklardan bakarak ayarlama yapacaksanız WP Fastest cache kullanın daha iyi.
Ayrıca yine VPS için olan
Nginx cache eklentisi de en iyilerden birisidir. Doğrudan php'yi devre dışı bırakarak sunucu bazlı önbellek hazırlar. Buda
minimum kaynak tüketimi demektir.
hocam peki VPS LiteSpeed Cache yoksa biz wordpress tabanlı sitemize LiteSpeed Cache Eklentisi kura bilirmiyiz
Sen Emek vereceksin ki Emeğinin Karşılığını Alacaksın
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Benim gözümde en iyi diye bir şey yok, kullanım alışkanlıklarım ve deneme yanılmalarım var. Buna göre yorum yapacak olursam;
W3 Total Cache kullanıyorum, Redis ve Nginx cache ile birleştirdiğim için sayfa oluşturma hızı VPS gözünde 0.190 ms buna ek cloudflare cachesini ekledim 563 ms de bütün site yükleniyor. Anlık 22k kişi siteye girdiğinde CPU kullanımı 0.1 Disk kullanımı 60k iops idi
Bunun dışında kullanım kolaylığı arayanlar yok ben uğraşamam diyenler hosting de kullanacaklar Fastest ve LSCache kullanıp geçsin, ama VPS varsa iş değişiyor o vakit.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
T** D**
-