Her siteye ayrı cache eklentisi deneme/yanılma yöntemi ile uygulanması daha sağlıklıdır aslında.
Yani demem o ki Litespeed Web Server da barınan siteye tabii ki Litespeed Cache eklentisi daha faydalı oluyor. Ancak bazı durumlarda ekstra eklenti ihtiyacı doğabiliyor.
Bazen sunucu yetersiz olabiliyor. Bazen de hosting firması 4 Cpu olması gereken Litespeed özelliğini 2 Cpu olarak alabiliyor mesela. Bunları yaşadığım için biliyorum. Bir de ekonomik paket kullanan siteler var, uygun fiyat ödedikleri halde yüksek performans bekliyorlar. Dolayısı ile Litespeed Cache esas gücünü gösteremiyor.
Burada herhangi bir hosting firmasını zan altında bırakmak için dile getirmedim, yanlış anlaşılmasın. Özellikle ekonomik paket kullanan site sahiplerine bunu anlatamıyoruz, bu yüzden dile getirdim.
Ben asla direkt bir eklenti üzerinde durmuyorum. Bu yüzden müşterilerime durumu izah ederek en uygun eklentiyi kuruyor ve 1 gün test sürecine tabi tutuyorum.
Mesela bazı sitelerde Litespeed Cache + Velocity süper performans sağlıyor. Bazı sitelerde Supercache tek başına yeterli olabiliyor. Bazılarında ise Litespeed tek başına gayet iyi performans veriyor. Bazı sitelerde sadece htacces dosyasına eklenen kodlar ile hızlandırdığımı bilirim cache eklentisi kullanmadan. Buna en iyi örnek Opencart siteleridir mesela. Doğal olarak sunucu yapısı çok önemli.
Esasında önemli olan analiz değerlerini yükseltmekten ziyade gerçek açılış hızına odaklanmaktır. Mesela bir site İstanbul lokasyonda 2 sn de açılıyor, mobil test analizinde 3 sn veriyor. Site sahibi ise takılıyor Pagespeed analizine :) Halbuki Gtmetrix üzerinden bakıldığında zaten performans puanları gayet iyi durumda o an.
Bunu bir izah edemedik kimseye:) Google Pagespeed baz almayın kısacası.
Analiz için Gtmetrix (hız baz alınmadan) Webpagetest (lokasyona göre açılış hızı) ve Mobil Uyumluluk Testi bize sitenin gerçek değerlerini zaten veriyor.
Şu eklenti en iyisidir demek maalesef yanlış bir tanım olacaktır.
Yine çok uzattım kusura bakmayın arkadaşlar :)
İyi forumlar herkese.