Dün 311 Sayfa Görüntülenmesi ve 824 Reklam Görüntülenmeye 26 Tıklama almışım %8.36 TO'nı var. Analiz bilgilerini kontrol ettiğimde %70 üstü hemen çıkma oranı var.
Üstte recreation arkadaşın yazdığına kesinlikle katılmıyorum. Hemen çıkma oranı türkçe diline çevrilirken yanlış anlaşılmış. Hemen çıkma oranı kullanıcı siteye girdikten sonra başka sayfalara geçiş yapmadan sitenizden çıkması ile yükselir.
Gerçekte Bounce Rate olarak geçer siteniz blog ise kullanıcı girip ihtiyacı olan bilgiyi aldıktan sonra sitenizden çıkması gayet normaldir.

Benim reklam yerleşimim 1 Tane yazının üstünde, 1 tane sidebar, 1 tanede yazı başlaman önce şekilde. Kullanıcı siteye giriş yaptığı anda 3 reklamıda görüntülüyor. Hitim yabancı %80 almanya kaynaklı. Siz 1 tane header, yazı başlangıç bölümü, sidevar ve yazı içi ile sonuna reklam ekleyerek tıklama oranınızda ki değişikliği gözlemleyebilirsiniz.

Ayrıca sitenize gelen kullanıcı 2 dakika kadar kalıyor reklamları görmesi için gayet yeterli süre.
*** forumunda DeLi kullanıcı adlı arkadaş var TO oranını %2'lerden %6'lara çıkardığını gördüm onunla bir iletişime geçin isterseniz.
Tıklamada hit gelen kaynakta önemli yazılım sektörü üzerine sitenzi varsa çoğu kişi adblock kullanıyor bunlar değişiklik gösterebilir :)
Bu hit ile en kötü +15 Tıklama almanız lazım (Benim 511 Sayfa görüntülenmesine +35 Tıklama geliyor.)