birhabervar adlı üyeden alıntı

Hocam kısmen haklısınız ama şerh düşeceğim noktalar olacak;

Özgünleştirmek konusu sizin bahsettiğiniz şekliyle evet gerçek anlamıdır ancak internet aleminde bu biraz anlam değiştirdi. Örneğin bir yazarın hayatı değişmez, ölmüş bir yazarsa onunla röportaj yapamazsınız, nerde doğduğu, öldüğü, yazdığı kitaplar, verdiği demeçler ve hatta kitaplarında yazdıkları her yerde aynıdır. Bu değişmez. Bu yazıyı nasıl özgün yazarsınız?

Özgünlük kontrolü diye belli algoritmalarla çalışan uygulamalar var, yazıyı oraya koyuyorsunuz, yüzde kaçı diğer sitelerle match ediyor diye size sonuç veriyor. "Falanca kişi şu yılda şurada doğdu" kopya oluyor ama "falanca kişiyi annesi şurada şu yılda doğurdu" yazısı özgün oluyor. Google bunu özgün kabul ediyor.

Ancak asıl mühim olan kısım, bu yazının yakalayacağı ne kadar reklam var ve bu reklamların tbmsi ne kadar?

Burada 2 tip sorunla karşılaşılmış olabilir, ya konular veya kitle reklam alan türden değildir, yani reklamverenler o konulardan gelir elde edemediği için reklam vermiyordur, ya da (reklam tıklamaları azsa) reklam yerleşimi gözden geçirilmelidir.

Eğer o konularda google sıralamalarında üst sıralarda çıkamıyorsa SEO'su gözden geçirilmelidir.

Kapitalist dünya! tarih değişmez, ama yorum değişir ancak Mohaç Zaferi'ne kim niçin reklam versin? benim diyelim bir firmam var, reklam, inşaat, turizm, kırtasiye, giyim, oyuncak vs vs vs... Para kazanmak istiyorum ama müşteri gelmeli. Beni bulacak insanların, Mohaç yazısından mı bulması daha mantıklı yoksa misal turizm için "Mısır'da ne yenir" yazısından mı bulması mantıklı? Bir insan Mısır'da ne yenir diye arıyorsa Mısır'a gidecek demektir, veya oradadır demektir. Ben de Mısır'da turlar yapıyorsam bu yazıya reklam çıkmam daha doğru olur.

Velhasılı, yazılardan bazıları sitenin hitini artırıp otoriter olmasını sağlarken bazıları ise gerçekten gelir getiren konular olmalı. Biyografi yazarken kitap tanıtımı da yapılırsa yayınevleri öyle bir siteye reklam girebilir. Tarih yazarken o sitede tarihi olayın geçtiği mekanlar da tanıtılırsa reklam alabilir. Kitap tanıtımını herkesten sonra yazıp herkesin üstüne çıkmak da mümkündür. Yeter ki o kitabın tanıtılmadığı yönlerini bulup (şiddetle katıldığım nokta burası) daha derinlemesine bir tanıtım yapılsın.

Dostum yazdiklarinin coguna katiliyorum fakat su kisimlar haric; yaziyi degistirmek ozgun olmus olmuyor ona çakma diyoruz. " Google bunu ozgun kabul ediyor" cumlenden anliyorum ki sen(burada kastim direk sen degil bu sekilde yanilgiya kapilanlar) google icin site yapiyosun, google icin site yapma indanlar icin site yap, google sadece aracidir iside bu zaten seni dogru siteye yonlendirmek ama bunu yaparken siralamayi google belirlemez ziyaretciler belirler aslinda ama bu olayi forumda yanlis biliyorlar seo backlink gibi sacma sapan seylerke vakit kaybediyor cogu kisi. Google daki siralama insanlarin siteleri tercih etme sirasidir genellikle.

Bi arkadasta haber sitelerine sallamis her konuya el attilar diye, tamam da kardesim niye atmasin ki hem bunun denetleme kurullariyla ne alakasi var internet ozgur bir ortam. Acikcasi sahsi fikrim evet haber siteleri her konuda ilk sirada cikiyolar ama genelde de icerikleri bir cok siteden daha iyi, okuyucularda memnun ki google indirmiyor onlari