Merhabalar, geçtiğimiz günlerde birkaç arkadaşım ile birlikte sevdiğimiz konularda yazmak amaçlı bir site kurduk. Amacımız, en azından ilk aşama için para kazanmak değildi. Lakin yine de merakımızdan Adsense için başvuru yaptık. Başvurumuz dün kabul edildi. Ardından ise hem merak hemde test amaçlı siteye reklamları ekledik.
Lakin reklamlardan aldığımız sonuçlar aşırı derecede kötü. Biliyorum muhtemelen hepiniz bu durumdan dert yanıyorsunuzdur ama forumdan baktığım kadarı ile bendeki kadar kötü istatistiklere ulaşan insan sayısı çok az. Neyse lafı daha fazla uzatmadan istatistikleri aşağıya yazıyorum. Sizden ricam bu veriler normal midir? Değil ise bunun çözümü için ne yapmam gerekir.
- Kazanç: 17 Kuruş
- Sayfa Gösterimi: 477
- Reklam Gösterimi: 907
- Tıklamalar: 1
- Tıklama Oranı: %0.16
Sanırsam Adsense verileri için genel TO ortalaması %0.50 ile %2.0 arasında değişiyor. Bu rakam bende neden bu kadar düşük. Daha öncesinde sayfa gösterimine nazaran reklam gösterimi de çok düşüktü. Sırf tıklama oranını artırabilmek için 24 Mart tarihinde sitedeki reklamların sayısını bizim uygun gördüğümüz sayının çok daha üstüne çıkardım. Lakin tıklama oranı hala daha yerlerde geziyor. Daha öncesinde youtube ile uğraşıyordum. Ve orada bile buradaki değerlerin 6-7 katını rahatlıkla alıyordum. Neyi yanlış yapıyorum. Veya reklam yerleşimi hakkında fikir önerisi verebilecek birileri var mı ?