ilkanbalkan adlı üyeden alıntı
Mavitekzen telif sürecini iyi araştırmak gerekir. Tam olarak bir bilgim yok fakat YouTube'un izin verdiği telif süresi, videolarda kullanılabilir süre nedir bunu iyi araştırmak, bilmek gerekiyor."Filme Gitmeden Önce" kanalı düz slayt anlatımı yapıyor fakat oldukça ilgi çekici konular anlattığı için izleniyor. Önemli olan bence nitelik, ne kadar detaylı ve bilinmez bilgi veriyorsunuz bu önemli. Yoksa Onedio'dan listeyi dümdüz okumak en baba kurgu videoda bile bir zaman sonra sıkıcı gelecektir.
Siz konunuzu seçin, farklı kaynakları ve az bilinenleri kanalda gösterin, önemli olan bilgidir. Ruhi Çenet videoları benim ilgimi çekmiyor olsa bile illa ayda 2-3 videosuna bakmışlığım oluyor. Çünkü bir şekilde farklı bir bilgiyi sunabiliyor.
Ben aslında belgesel konsepti oluşturmak istiyorum. Bu konseptin alt dalları olmasını gerektiğini düşünüyorum, yani kafamda öyle planladım. İşte tarih, bilim, teknoloji gibi alt dallarda ayrı ayrı oynatma listesi oluşturmayı düşünüyorum. Tabi ne kadar işler, insanlar beğenir mi, orası muamma.