-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Az önce fark ettim makalelerime eklediğim resimleri sistem otomatikman 30-40 tane olarak farklı boyutlarda kayıt etmiş, bunun sebebi sanırım wordpress imagify eklentisi büyük ihtimal ama bu bana çok mantıksız geldi. Sonuç olarak siteyi hızlandırmak için bir resmin boyutunu küçültmek için küçük boyutlu 30-40 tane görsel oluşturmak ne kadar mantıklı, açıkçası bu durum normal mi bilemedim sizlere bir danışmak istedim, sizce ne yapmalıyım ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
E-Ticaret Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
B** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Eklentiden olduğuna emin misiniz hocam? Temanızın fonksiyonları ile doğrudan alakalı bir durum da olabilir. Örneğin kullandığınız temada yazıların önizleme resimlerini bir kere slider'da geçiriyordur. Bir kere yazı listeleme, bir kere arama sonuçları, önerilen yazılar gibi yerlerde de gösteriyordur ve bu alanların tamamında farklı görsel boyutları belirlenmiştir. 800x600px bi alan için 1024x768px olan bi resmi göstermek sayfayı yoracağından yüklediğiniz görsel buralardaki alanlara göre tek tek kırpılıyordur. Thumbnail dosyaları normalde 8-15 kadar olur ama fazlası dediğiniz gibi eklenti kaynaklı olabilir. Sunucudaki inode ve disk alanını zorlasa da sayfayı bir nebze rahatlatacak bir işlemdir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
10 tane vs anlarım da 30-40 fazla geldi bana.
1 kişi bu mesajı beğendi.