Merhaba arkadaşlar, bu forumda işini iyi yapan üyelerin olduğunu biliyorum. Ancak bir çoğumuz forumu doğru kullanamadığımız için para kazanmakta zorlanıyoruz.

Sizlere değişik bir fikir vermek amacıyla aşağıdaki hikayeyi yazıyorum.(muhtemelen gerçek)

İstanbul'un varoş mahallelerinden birinde işini iyi yapan bir emlakçı varmış. Ancak bu emlakçı işini iyi yapmasına rağmen ailesini geçindirmekte zorlanıyormuş. Yaptığı iş ev ve iş yeri kiralamak. Bulunduğu ortamda kiralar düşük olduğundan aldığı komisyonda düşük. Bu nedenle doğru düzgün para kazanamıyormuş.

Günlerden bir gün rotasını değiştirmeye karar vermiş. Bir bankadan 20k kredi çekip işe başlamış.

İlk önce iyi bir takım elbise almış(sarar), son model bir cep telefonu, kalite marka sigara...

Bahçeşehirin zenginlerinin uğrak yeri olan bir kafeye gitmeye başlamış. Aralıksız her gün. Orada yiyor, içiyor, okuyor. Gel zaman git zaman, kafe sakinleri bu kişiye alışmış. Zamanla önce ufak ufak sohbetler tanışmaları başlamış, sonra sohbetler derinleşmiş. Zengin iş adamları kişinin ne iş yaptığını sormuşlar.

"Lüks villa ve iş yerlerini kiralıyor, uygun kişiye uygun yer buluyorum" demiş.

Sohbet derinleştikçe, tanıyan kişiler sahip oldukları villa, fabrika binalarını kiralaması için ona teklif götürmeye başlamışlar. Önce bir iki derken, zamanla hem çevresi hem cebi genişlemiş. İlk işinde borcunu ödemiş. Sonra zaten emlak işini oldukça büyütmüş.

Kıssadan hisse bir işte başarılı olmak tek başına yeterli değil. İşinizi uygun kişilere ulaştırmaya ihtiyaç var.

Burayı bir kafe gibi düşünün.

Saygılar