Teşekkür ederim,

İstanbul'dan Çanakkale'ye taşınırken yakınlarım " risk alıyorsun" diyordu. Çünkü İstanbul'da evim ve 5k gelire sahip işimiz vardı. Bense onlara "İstanbul'da yaşamak daha riskli" diyordum. Şuan çok mutluyum.

Konuda aslında bir risk yok. İşini iyi yapan zaten parasını çıkarır. Tabi ben kredi çekin demiyorum.

Forumda son günlerde gördüğüm konuların çoğunluğu "kalitesiz" çoğuna cevap bile yazmıyorum.

Ticarette belirli kurallar var.

Ucuza iş yapıp sürümden kazanır veya zengine iş yapıp kaliteden kazanırsınız. Asıl risk ucuza iş yapmaktır. Çünkü ucuzu hedefleyen müşteri sadık değildir. Zengin ise sadık müşteridir. Kaliteli olunca kolay kolay başka yere gitmez.

Bir anım var. Bir gün patronumla müşteri dönüşü patron halıcıya girdi. Yeni aldığı halının kenarındaki iplik sökülmüş. Müşteri temsilcisi halıyı değiştirmeyi teklif etti. Çünkü patronum sadık müşteri ve zengin. Kaliteli olunca para sorun olmuyor. Bende diyordum ama cadde üstündeki halıcılar nasıl kazanıyor diye... İşte öyle... Kaliteli hizmet, zengin ve sadık müşteri...

Burada işini iyi yapan üyelerin pek konusunu görmüyorum. Bu ister istemez müşteri kaybına yol açar..