enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Bir LTD şirket iseniz bağlı bulunduğunuz Ticaret Odasına Kobi/esnaf iseniz Esnaf Ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olmanız gerekir.
Akabinde Şirket Ana Sözleşmenizde bulunan maddelerin kapsamı doğrultusunda her türlü faaliyet yapabilirsiniz. Eğer düşündüğünüz e-ticaret bu kapsamda yok ise, Karar Defterinde Şirket ana sözleşmesine yapmayı düşündüğünüz ticari kapsamları eklettirmeniz ve Bunlar için bir NACE kodu almanız gerekir.
Bu aşamalardan sonra Şirket Ana faaliyeti Ticaret Sicil gazetesinde yayınlandıktan sonra, e-ticaret yapabilmeniz için PTT KEP kaydı yaptırmanız gerekir. Akabinde bu KEP kaydı ile e-ticaret sitenizi EBSİS e kaydetmeniz gerekir. Sitenizde KEP ve MERSİS kayıt numaralarınızı belirtmeyi unutmayın.

Sitede yayınlayacağız ürün sayısı fazla ise (90-100 den fazla) Opencart 3.x sürümlerinden bir tanesini kurmanız, gerekli ayarları yapmanız sizi 10 yıl kadar götürür. Opencart seo açısından diğerlerine göre iyidir. Opencart için bir çok platformda destek bulabilirsiniz.

Woocommerce i az sayıda ürün grupları için tercih edebilirsiniz. Wordpress ve woocommerce güncellemeleri süreklilik kazanınca akla ilk gelen biraz olsun güvensizlik doğuruyor. Ama yine de gözardı etmemek lazım.
PrestaShop görsel dizayn bakımından iyi görünebilir. Ancak kurulumu zor ve destek sorunları vardır. Çoğu desteği ücretli alabilirsiniz.


Açıklamalarınız için teşekkür ediyorum. Düşündüğüm altyapı Ticimax vb. sistemlerden hazır entegre bir sistem alarak yoluma devam etmek açıkcası.
2-7 bin arasında değişken fiyatlar var.

Ürün gamı olarak xml üzerinden ürün aktarımı yapacağım mevcutta çalıştığım bir iş olduğu için ilk hetapta depo ve stok tutmadan dropshiping modeli ile satış düşünüyorum.