Kendi önünüze engel koymayım ben dershaneye gittim (ama sürekli kaçardım gezerdim o ayrı yani bir eğitimini görmedim) Kendi çalışmamla Türkiye 1251. olmuştum.(Meslek lisesi çıkışlı olduğumdan 0.2 ile çarpıldığından istediğim bölüm olmadı o da ayrı :) )
Demem o asıl ki "züğürt tesellisi" demek işin kolay kısmı hocam.
Sadece "gerçekten yeterince" istemek lazım yıl olmuş 2019 Nitelikli bilgi olmuş bedava.
Kimse derdine yanmasın.Herkes derdine kendi derman.
Demem o asıl ki "züğürt tesellisi" demek işin kolay kısmı hocam.
Sadece "gerçekten yeterince" istemek lazım yıl olmuş 2019 Nitelikli bilgi olmuş bedava.
Kimse derdine yanmasın.Herkes derdine kendi derman.
Öncelikle içten teşekkürlerimi sunuyorum cevap yazdığınız için. Burada bir kaç üyenin farklı bilgilere ulaşmasına vesile oluyorsunuz.
Gelelim herkesin kendine derman olmasına...
Kendimden örnekle devam edeceğim.
İlkokul 4.sınıftan itibaren ivme olarak sürekli artan bir profilini var.
İlk ciddi iş teklifini ortaokulda resim öğretmenimden aldım. "Benimle çalış seni sanat okuluna göndereyim" diye. Ben üniversite okumak istediğimden nazikçe kabul etmedim.
Ortaokul yani 8 yıllık diploma notunun 3.66/5
Lise 2 de bir hafta disiplin cezası alsamda 4.71/5 notu ile 4.olarak bitirdim.
Üniversiteyi bölümümü 3. Olarak tamamladım. Okul biterken okulda kalmam için hocalar teklifte bulundu. Ancak maddi durumdan dolayı yüksek lisans yapacak durumum yoktu. "2 yıl daha evden para isteyemem çalışmam lazım" diyerek nazikçe reddettim.
Velhasıl bir kaç defa çalışırken ciddi iş teklifleri almama rağmen kabul etmedim çeşitli sebeplerle...
Ülkemde "başarılı" ve "zeki" binlerce gencimiz var biliyorum. Ancak kaç tanesini tanıyorsunuz.
Tanıdıklarınız (veya tanıdıklarımız) zamanında yaşam şartları farklı olan (İzmir lisesi, Galatasaray lisesi, Fransız, Alman liseleri v.b.) liselerden ve çevre şartlarından gelenler. Diğer tanınalar ise torpille, yalamayla gelen kişiler.
Burada bir çok üyemiz para kazanabilmek, evine ekmek götürebilmek için çabalıyor. Bazıları işlerinde çok iyi iken bazıları d.l.dırıcılık peşinde.
Her başarılı olan şartlarını değiştirebilseydi ülkemiz bu halde olmazdı. Görüyoruz ki her başarılı olan önce çevresini değiştirmiş kişiler. Ülkemizden istediği çevreyi bulamayan nice başarılı gencimiz başka ülkelerde çok iyi koşullarda yaşamlarını sürdürüyorlar.
Ben çok eskiden bu yana çevre koşullarının çalışmaktan daha önemli olduğuna şahit olmuş biriyim.
Şu cümlekeri özellikle söylüyorum.
"Bataklıkta gül yetiştiremezsiniz"
"Ağaç yaş iken eğilir"
"Üzüm üzüme baka baka kararır"
"Körle yatan şaşı kalkar"