-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
sigortacı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar ,
adwords de yeniyim sigorta sektörun de reklam verdim. anahtar kelimeleri ekledim negatif kelimeleri ekledim ve istanbul icin de reklam gösterilmesini istedim. Reklam onaylandıktan sonra yayınlanacak dedi ama bu arada yayınlanmış ve mesai bitmesine rağmen telefon hemen caldi , arayan kişiye nereden ulaştınız dedim İnternet dedi :) cok sevindim ama adwordsu güncellediğim de aşağıda ki tablo cıktı.
10 tıklama 15 TL maliyet 1 telefon araması şimdi bana bu hesaplama cok maliyetli geldi.
anahtar kelime maliyeti sanırım sektör ile alakalı tıklama başı 1.5 TL sizce maliyetli mi?
maliyeti düşürmek icin neler yapabilirim. 15 TL belki 5 dk sürmeden gitti bizim bütce buna dayanmayacak gibi:)
düzeltme:
bu arada anahtar kelimelerin maliyetini de atayım birilerine yardımcı olalım.
[img]https://i.hizliresim.com/WqOQkQ.png" />
[/IMG]
| BİSORU(.)COM | SİFAHANE(.)COM |TASİTKREDİ(.)COM | GİRESUNSPOR(.)COM |GAMEFORUM(.)NET |
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
e ticaret
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
takip
ya bugün adım at ya da ömür boyu emekle
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
K** M**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arama reklamları daha yüksek oranda convert ettiği için pahalı olması normal.
Yine de kalite puanı düşükse reklamları daha iyi hale getirebilirsiniz.
Reklam grupları-Anahtar kelimeler-Arama terimleri'nden hangi kelimelerde arama yapıldığını görüp alakasızları negatif kelimelere ekleyebilirsiniz.
Son olarak bilgisayar üzerinden erişimi kapatmanızı öneririm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
sigortacı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arama reklamları daha yüksek oranda convert ettiği için pahalı olması normal.
Yine de kalite puanı düşükse reklamları daha iyi hale getirebilirsiniz.
Reklam grupları-Anahtar kelimeler-Arama terimleri'nden hangi kelimelerde arama yapıldığını görüp alakasızları negatif kelimelere ekleyebilirsiniz.
Son olarak bilgisayar üzerinden erişimi kapatmanızı öneririm.
google Analytics ile adwords hesabımı bağlamam rağmen Analytics de hic bir veri girişi gormuyor neden olabilir acaba? @yaerna1
| BİSORU(.)COM | SİFAHANE(.)COM |TASİTKREDİ(.)COM | GİRESUNSPOR(.)COM |GAMEFORUM(.)NET |
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
İçerik üreticisi
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
"Sigorta" gibi bir sektör için oldukça normal. Sizin sigorta acenteniz mi var? Tık başı 5-10 TL veren sektörler var :)
Tabi bazı çalışmalarla TBM biraz daha düşürülebilir fakat genel olarak TBM bu şekilde olacaktır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Başlığı görünce on binlerce liranız gitti sandım. AdWords bazı sektörlerde maaliyetli. Sizinki de öyle
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
sigortacı
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
işin espirisi tabi ki ama hesaplarıma göre bazı anahtar kelimeler ile reklama çıkıldığına günlük 2 bin tl kadar sanırım rakam harcamak gerekecek o zaman dediğiniz gibi onbinler gidecek :)
formda destek alırım diye düşündüm ama konulara çok fazla talep yok gözlemlediğim kadarıyla . Cevaplarınız için teşekkürler.:angel:
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Adwords danismani
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam hem sizin sektörünün rekabetli hemde ziz anahtar kelimeleri geniz eslesme olaeak birakmissiniz. Bu sekilde 1 saat içinde 300-500 tl arasi da harcar hiç geri dönüş gelmez.
Mesele yabanci kasko yazmissiniz genis eslesme olarak, "almanyada kasko fiyatlari" yazan adama da gorunecek senin reklamın çok alakasız kişilere de ulasacak yani demek istediğim. Anahtar kelimelerini optimize ederek maliyeti düşürebilirsiniz.