Teknolojideki gelişmeler artık gündemi belirlemede önemli bir rol oynuyor. Hayatımızın her alanında ihtiyaç duyduğumuz teknoloji eksiklerimizi büyük ölçüde kapatıyor, iletişimden ulaşıma savunmadan eğitime kadar teknolojinin imkanlarından yararlanılıyor hayatımızda büyük bir role sahip olan ve küresel çapta yankı uyandıran teknoloji gündemdeki rolünü almış durumda insanlar teknolojideki gelişmeleri takip ederek hayatının bir kısmına bu gelişmelere göre yön veriyor.

Teknolojinin geçmişten günümüze kadar insan yaşamına birçok olumlu etkisi olmuştur, İnsanlar bilimsel araştırmaları insanların doğası gereği merak edip sorgulamaları sonucu yaptıkları çalışmalarla meydana getirirler.Teknolojinin insan yaşamı üzerine olumlu birçok etkisi olduğu gibi olumsuz birçok etkisi de vardır. Teknolojik gelişmeler ülkeler arası rekabeti meydana getirir, böylelikle teknoloji üreten ülkeler diğer ülkeler karşısında özellikle ekonomik ve askeri yönden üstünlük sağlar bu da büyük bir rekabete yol açar.

Teknolojik gelişmelerle birlikte teknolojik gelişmeyi gerçekleştiren ülkeler diğer ülkelere bir hakimiyet sağlamış olurlar, çünkü teknolojisi üstün olan ülkelerin ekonomik durumları, askeri durumları, eğitim durumları, sağlık durumları ve hemen hemen her alandaki durumları diğerlerine göre daha iyidir ve bu alandaki tüm gelişmeleri Teknoloji ve Gündem yani eniyifrm.com dan takip edebilirsiniz.