@davison siz kimsiniz?
Tarihi anlatmakla(yorumlamak), tarihi aktarmak (tarihçi olmak) ayrı şeylerdir.
Siz istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Bu benim umrumda bile değil.
Tarihi anlatmakla(yorumlamak), tarihi aktarmak (tarihçi olmak) ayrı şeylerdir.
Siz istediğiniz gibi yorumlayabilirsiniz. Bu benim umrumda bile değil.
ne demek istediğimi ayrıntılı yazdım zaten
ben kendi çapında sıradan bir insanım sen kimsin ki umursayıp umursamadığını önemseyim
sadece fikirlerimi yazdım
ayrıca bir olay düşün birisi farklı diğeri farklı bir diğeri dahada farklı anlatmış yani ünlü bir araştırmacının dediği gibi o ne yazmıssa biz onu biliyoruz (yanlarında değildik ki bierir olayı bilelim )ne not edilmisse günümüze ne gelmisse onu biliyoruz buna bir itirazın var mı bilge kişilik ama yıllar sonra farklı kişilerin mektupları anıları çıkıyor olayın anlatılanlardan daha farklı olduğu anlaşılıyor şimdi bizim bildiğimiz tarihe ne oldu bilge kişilik bir fikrin var mı tarihçi dediğin eğitimini görmüş yani bildikleri hep aynı akademik kaynaklar ama araştırmacı sürekli araştırıp irdeliyor sürekli yeni bilgi belge ediniyor haliyle daha çok bilgiye sahip olabiliyor senin çok saygı duyduğun 20 30 yılı devirmiş tarih profesörü olmuş kişiden bile daha fazla bilgiye sahip sonuçta akademik eğitimli kişiler sürekli aynı kaynakları kullanmıyormu bazı programlarda denk geldim sözde tarih profesörü yeni bilgiler konusunda tek laf edemiyor sürekli eski bildiklerini anlatmaya çalışıyor
tabi ki herkese saygımız var ama boş yere bilgelik taslama dünya akılalmaz hızla sürekli değişiyor 20 30 40 yıllık akademisyenlere tabi ki saygımız var ama onların işi temelleri oturtmak onların yaptıklarıda o ama şimdiki nesil öyle bi imkanlara sahip ki her kaynağa erişebiliyor bilgi sahibi olabiliyor ve şimdiki nesile 30 40 yıllık profesörler bile yetişemiyor
kısaca tarih birileri nasıl bilmemizi istiyorsa öyle biliyoruz
Aytunç Altındal neden öldürüldü o bilge kafanla belki bizede anlatmak istersin
tarihin bizim bildiğimiz gibi olmadığını belgelerle ıspatladığı için olabiir mi
özellikle hristiyanlık tarihi en sonda Atatürk ile ilgili söylediklerinden sonra ortadan kayboldu 2 3 ay sonrada öldüğünü duydum birileri oldukça fazla sevinmiş olmalı örnek sizin gibiler
her yeni bilgiye açık olmanız gerekmez mi korkunuz nedir