1 ocak 2019 yılında dolar 5.29 tl idi. Şu anda 5.66 tl. Ocak ayında 1000 dolar alıp 4 ay bekleyen kişi 370 tl kar etti. Bu rakam kar etmek adına büyük bir rakam olmasa da Tl bazında paranın %17.5 enflasyon ile erimesinin önüne geçti. Yani parasının alım gücünde ki değeri korumuş oldu.

Dolar alınır mı? Evet bence dolar alınır. Peki neden?

Türkiye 2019!da en az % 2.5 ekonomik küçülmeye gidecek yani bu da yabancı sermayenin ülkemize gelmeyeceğinin göstergesi, imf raporlarında bu rakam % 3. Global yatırımcı TL nin dış piyasaya satışının azalması ile birlikte ülkemizden uzak durmaya devam edecek.

Siyasi istikrar yok. Türkiye'de ki tüm sandıkları 5 saatte sayanlar istanbul'u 10 gündür sayamadı. Hele birde İstanbul'da yeniden seçime gidilirse dolar bence 5.75 bandını geçer.

S400 ile ilgili net ve somut bir adım henüz yok. Sadece anlaşma tamam deniliyor ama dün haberlerde, Kremlin "Rusya, Türkiye ile S-400 konusunda yeni bir anlaşma yapmaya açıktır. Rusya işbirliğini geliştirmek için fırsat arıyor" açıklaması yaptı. Bu da demek oluyor ki s-400 ile henüz net bir antlaşma yapılmamış.

Yeni açıklanan ekonomi paketi içerik itibari ile yeniden Kıdem Tazminatı Fonu olayına girerse ki sanırım girecek piyasalar buna olumsuz tepki verecektir.