Wordpress ücretsiz tabanlı bir yazılım desteği sağladığı için "bedava" gibi bir düşünce söz konusu olmaktadır. Ancak küçümseyerek burun kıvıran kişiler belki de sizin temayı satın aldığınızı bilmediği için bu tavrı sergilemiş olabilir. Görüşlerini almadan bu konuda fikir yürütmek pek sağlıklı veri ortaya koymaz.

Wordpress olmasının çok fazla avantajı bulunmaktadır. Dünyada milyonlarca sitenin tabanı Wordpress kullanılarak kodlanmıştır (yanılıyor olabilirim ama sanırım 25 milyon websitesi wordpress tabanı kullanıyor). Veri akışları, kullanılabilirliği, Bulunabilirliği, desteği en büyük etkenlerdir. Eklenti entegrasyonları çıkarımları basit düzeyde profesyonelce kodlanmıştır. Benim onlarca html sitem mevcut. Küçük bir değişikliğe gidecek olsam 180 sayfada bu değişiklik için tek tek uğraşmam gerekiyor. Wordpress te bunu menülerde bir ekleme ve kaydırma ile binlerce sayfada aktif olmasını yada pasif olmasını sağlayabilirsiniz.

Php tabanlı sitelerin seo çalışmaları, mobil uyumlulukları hakkında çok daha kolay ve hızlı yapılandırmalar mevcuttur. Bu hız sizi büyük bir hengameden kurtarmaktadır.

Tek sorunu var diyebilirim. Eklenti ve sürüm güncellemelerinde ortaya çıkan küçük uyumsuzluklar. Malum sinek küçükte olsa, çorbayı onunla paylaşmayı kimse istemez.