lostyazilim

Aynı Konu Hakkında 2 Yazı

9 Mesajlar 1.132 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AtaTekin AtaTekin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)
Herkese iyi akşamlar. Şimdi elimde aynı konu hakkında 2 makale var. Aynı şeyleri anlatıyorlar fakat aralarında kopya ilişkisi yok ikisi de özgün. Ben bunları nasıl paylaşmalıyım? İkisini de paylaşırsam rekabet gücüm azalmış olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

wmaraci
reklam

iguanabey iguanabey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Yok
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 202 / 201
  • Ticaret 9, (%100)
Kendi deneyimlerimden yola çıkarak şunları söyleyeceğim. Aynı ilk 3 kelimeyle başlayan başlıklara sahip 2 adet makalem vardı ve ikincisini yayınladıktan sonra ilk yazı Google'da iyi yerlerdeyken geriledi. Bu sadece kendi deneyimim tabiiki. Alanında uzman arkadaşlar yardımcı olacaktır

CoaX CoaX AmeleMaster Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CoaXSEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 1049
  • Beğeniler 216 / 667
  • Ticaret 8, (%88)
hayırlı akşamlar.

Geçen gün 3bin kelimeden fazla bir makale oluşturdum.
Senin gibi düşündüm.Bu makaleden neden bir kaç konu çıkarmıyorum dedim.
Konunun içeriği aynı başlığı içeriyor, ama ben bunu 3 konu açarak paylaşırsam, o başlıktaki kelimenin aranma olasılığını arttırmış olabilirim düşüncesine girdim.

Konu başlığı: Seo paketleri ise, ikinci konu Seo Paketleri 2, üçüncü konu da Seo Paketleri 3
şeklinde yaparsam doğru olur mu.

Galiba sorduğun soruyu daha geniş kapsamlı sormuş oldum :)

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)

iguanabey adlı üyeden alıntı

Kendi deneyimlerimden yola çıkarak şunları söyleyeceğim. Aynı ilk 3 kelimeyle başlayan başlıklara sahip 2 adet makalem vardı ve ikincisini yayınladıktan sonra ilk yazı Google'da iyi yerlerdeyken geriledi. Bu sadece kendi deneyimim tabiiki. Alanında uzman arkadaşlar yardımcı olacaktır

Kesin bir cevap gelmezse deneyimler bize doğru yolu gösterecek. Teşekkürler.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)

CoaX adlı üyeden alıntı

hayırlı akşamlar.

Konunun içeriği aynı başlığı içeriyor, ama ben bunu 3 konu açarak paylaşırsam, o başlıktaki kelimenin aranma olasılığını arttırmış olabilirim düşüncesine girdim.

Konu başlığı: Seo paketleri ise, ikinci konu Seo Paketleri 2, üçüncü konu da Seo Paketleri 3

Şu an daha da çok merak etmeye başladım :confused:

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba,

İki yazıda aynı konudan farklı kelimelerle anlatıyorsa google gözünde ikisi farklı konular olarak belirlenecektir buna göre değerlendirilecektir. Ancak, kullanıcı bir makaleyi diğerine göre daha iyi bulur, o yazıda daha fazla oturum açık kalırsa ve yorumda bulunursa diğer ikinci makale google gözünden alt sıralara itilir, kullanıcıların çoğunlukta olduğu sayfa bir üst sıralamaya alınır.

Google, kullanıcılardan gelen tepkilere göre içeriklerinizi sıralıyor ve bir yazınızda oturum süresi, sayfada kalma süresi ve etkileşim oranı yüksek olursa google gözünde o yazı kullanıcının ihtiyacını karşılayan sayfa olarak değerlendirileceği için google diğer kurallara da bakarak sıralama yapıyor.

Benim sitemde aynı konunu, benzer başlık fakat farklı konulardan bahseden iki yazım var bunlardan ilki 25 yorum aldı diğeri 0 yorum aldı ve sürekli kalıcı bir kullanıcı hiti getiriyor o yazım diğer yazımdan daha üst bir sıralamaya sahip.
AtaTekin

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

verifyersin verifyersin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Teknik Destek
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad T** Ç**
  • Mesajlar 140
  • Beğeniler 3 / 45
  • Ticaret 0, (%0)

IIFSMII adlı üyeden alıntı

Şu an daha da çok merak etmeye başladım :confused:

hocam en iyisi siz deneyimleyin bize paylaşın merak ediyoum takipteyim :)
AtaTekin

kişi bu mesajı beğendi.

enerjiveguc enerjiveguc Wordpress Destek Kullanıcı
  • Üyelik 28.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Street Engineer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 5151
  • Beğeniler 2185 / 2187
  • Ticaret 0, (%0)

CoaX adlı üyeden alıntı

hayırlı akşamlar.

Prensip olarak aramalarda bu tarz bir yaklaşım şöyle görünmeyecek mi?

aaa.com/seo-paket
aaa.com/seo-paket2
aaa.com/seo-paket3

bu yapıya göre;

domain aynı | title benzer | içerik benzer kavramı ne kadar başarılı olabilir... en büyük sıkıntı sanırım "seo-paket" kısmından çıkabilir... Çünkü, domainde bir değişim sözkonusu olamaz. içerikler de benzer ise, bu sizin konunun "okunabilirliğini arttırmaya" çalışmanız olarak yorumlayabilirim...

Şablona bakılınca mantıklı olmasa da konu içerisine "devam" linki ile konu diğer bir linke gideceği için sorun teşkil etmeyeceği kanısındayım... Title da kullanılacak 2-3 ekleri, ilk makaleden tamamen özgünleştirir...
CoaX AtaTekin

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 07.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 702
  • Beğeniler 301 / 269
  • Ticaret 7, (%100)

Machine adlı üyeden alıntı

Merhaba,

İki yazıda aynı konudan farklı kelimelerle anlatıyorsa google gözünde ikisi farklı konular olarak belirlenecektir buna göre değerlendirilecektir. Ancak, kullanıcı bir makaleyi diğerine göre daha iyi bulur, o yazıda daha fazla oturum açık kalırsa ve yorumda bulunursa diğer ikinci makale google gözünden alt sıralara itilir, kullanıcıların çoğunlukta olduğu sayfa bir üst sıralamaya alınır.

Google, kullanıcılardan gelen tepkilere göre içeriklerinizi sıralıyor ve bir yazınızda oturum süresi, sayfada kalma süresi ve etkileşim oranı yüksek olursa google gözünde o yazı kullanıcının ihtiyacını karşılayan sayfa olarak değerlendirileceği için google diğer kurallara da bakarak sıralama yapıyor.

Benim sitemde aynı konunu, benzer başlık fakat farklı konulardan bahseden iki yazım var bunlardan ilki 25 yorum aldı diğeri 0 yorum aldı ve sürekli kalıcı bir kullanıcı hiti getiriyor o yazım diğer yazımdan daha üst bir sıralamaya sahip.

Hocam işte benim merak ettiğim nokta tam da burası. Şimdi sizin bir yazınız çok tutuldu diğeri tutulmadı ya, tutulmayan yazınız boşa gitmiş olmadı mı? Yani iki yazıyı da birleştirip paylaşsaydınız daha faydalı olmayacak mıydı?

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al