Engin07 adlı üyeden alıntı

Escalous :) Kasmadan önce 20-23k arası gidip geliyordu sitem ve ilk 2 sayfada oluyordu asıl hit çeken konularım. Sıralamayı yükseltmem ardından şu an ilk sayfa bazıları 1. sırada :)
Bunu görene kadar bende aynısını diyordum. Tek kendiniz yaparsanız hep aynı lokasyondan olacağı için ve PC belirli yerlerden çakışacak ve net ilerleme olmayacak ama ülke genelinde birçok lokasyondan olunca ekstra faydalı olacaktır.


Alexa net olarak Google sıralamasına etki etmez. Hatta alakası yoktur denebilir. Google'ın bir çok sıralama kriterinden biriside ziyaretçi ve sayfada tutma süresidir. Sitenize trafik akışı sağladığınız ve sitede tuttuğunuz için sıralamanız yükselmiş olabilir diyebiliriz. Ama Alexa yükseldiği için sıralamanız yükseldi diyemeyiz.
Tek başınıza yapacaksanız lokasyon farklılığı için proxy önerdim zaten.

Zamanında Uludağ sözlük trde 2. Sıraya gelmişti. 1. de ise google.com.tr

Uludağ sözlük olarak baktığımızda ekşinin çok daha gerisinde.

Yani Uludagin alexada tr 2de olması facrbooktan, youtubeden, ekşiden vs. Daha fazla trafik aldığı anlamına gelmiyor.

Alexanin toolbarlara ayrıcalık tanıması en büyük açığı vermiyor mu zaten?

Yani diyebiliriz ki, günlük 50K ziyaretçili bir siteye Alexa toolbari olan kimse girmiyorsa, öte taraftan 50 ziyaretçili bir siteye 30 kişi toolbar kullanarak giriyorsa alexada daha fazla sıralama elde etmesi muhtemeldir.

Uzaktan bir yazılım olduğu için ziyaretçileri kesinlikle tam olarak sayamaz.

Alexanin kayda değer bir sistem olması için sitelerin alexaya kaydedilmesi, Alexa tarafından bir kod verilmesi ve verilerin ona göre işlenmesi gerekir. Bu şekilde doğru bir araç olması çok zordur.