-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Programcı
-
-
Ad Soyad
R** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam o dönemde reklama olan yatırım ve adsenseden yapılan haksız kazançları da göz önünde bulundurmamız gerekir 2015'teki adsense algoritması ile şimdiki arasında farklar bulunmakta bunun dışında reklamlar artık bir çok parametre ile kullanıcıya sunulmakta birde günümüzde ülkelerin google reklamlarına hangi kategoride reklam kulanımında bulunduğununda artık büyük bir önemi var yani youtube video reklam üzerinde çok aktif ve yatırımların çoğu youtube reklamlarına dönmekte diğer bir açıdanda genellikle reklamlar sıralama üzerine verilmekte yabancı içeriklerin kazançlarının Türkçe içeriklere göre daha az kazandırma sebebide reklamcıların daha çok sıralama veya youtube yoğunlaşmasından kaynaklı haber sitelerinde fark edersen video içerikler üzerinden video reklam gösterimi yapmasınında sebeplerinden biri bu ama ben pek dolandırdığını düşünmüyorum tamamen kullanıcı hareketlerine göre gelişmeler yapan bir şirketin böyle bir hareket yapacağı büyük bir sıkıntı oluşturur
https://webfixonline.blogspot.com/
http://roksoftware.site
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Demek istediğiniz özetle, yabancı bir reklam veren tık başına 1$ olarak reklamını yayınlıyor(vergiler hariç tutuyorum). Size yansıması gerekenin güncel döviz kuruna bağlı olarak: 5.74TL olması gerektiğini, ama 1TL Aldığınızı söylüyorsunuz..
Ben buna katılmıyorum. Çünkü bir arkadaşım yabancı bir niş sektörde ve tık başına çoğu zaman 20-30TL gibi rakamlar almakta. Sizin söylediğinize göre yabancı reklam verenlerde 20-30$ tbm ile reklamlarını yayınlıyor ama arkadaşa döviz kuru olarak çevrilmeden yansıtılıyor.
Girdiği niş sektörde reklam verenler 4-5-6$ gibi rakamlardan reklam vermekte.
Tabiki bu çok değişken birşey. Çoğu zaman 20-30TL gibi rakamlar almakta diyorum çünkü TBM birçok faktöre göre değişiklik gösterebiliyor.
Ziyaretçi sitenizi nereden bulmuş, tıkladığı reklamla ne kadar ilgili, tıkladığı reklamda ne eylem gerçekleştirmiş, sitenizde ne kadar vakit geçirmiş, tıklayan ziyaretçinin geri dönüş oranı ne ? gibi birçok faktörü baz alan bir değişkenlikten bahsediyoruz.
"eğer sitesini türkçeden ingiilizce adsenseye taşıyan ve farkın değişmediğini ortaya koyan olursa" Bu dediğiniz neredeyse imkansız birşey. Aynı tıkın sonucunu bir farklı tıkta alabilmek büyük bir tesadüf olacaktır.
Ne yazık ki içeriklerinizden reklam kazanmak isteyen bir yayıncıysanız ve özel reklamlar alma şansınız yoksa(wmaracı,onedio,ekşi vb. gibi bir siteye sahip değilseniz) en iyi çözüm Adsense gibi gözüküyor.
Googlenin böyle bir ayrım yaptığını ise düşünmüyorum. Yabancı adsense hesabına sahip birisi, Türkçe içerikli bir site yayınlarsa, hitap ettiği kitle Türkiye olacağından Türkiyede ki reklam verenlerin TBM'sine göre para kazanacaktır.
Yani 1 TL TBM ile birisi reklam veriyorsa(Gene vergiler hariç) Yabancı adsense hesabına sahip olan kişi 1$ Değil, 0,17$ alacaktır.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Haklı ben deneme yapmıştım 6 ay önce Türkiye adsenseli siteme Almanya'daki kuzeneme reklama tıkla dedim tikladigi reklamı kayıt ettim SS aldık hosting firması Alman neyse 38 kuruş verdi sonra İngiltere adsenseli diğer siteye tiklattik aynı reklami bulana kdr uzun sürmedi tiklattik ve 0.52 pound verdi o zamandan beri Türkiye adsense kullanmam yabancı sitede
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
S** Q**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kardeşim o zaman yayıncı hak ettiği parayı almıyor desene.Ama benim aklıma birşey geldi.Dünya pazarına çıkan bir firma her ülke için farklı reklam paraları ayırabilir.Söylediğin Alman firması İngiltere'ye daha yüksek Türkiye'ye ise daha az reklam parası harcayabilir mi?Yani Firma aynı olsa bile TBM aynı olmayabilir belki de...
Ən Gözəl Sözlər
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış.
Türkiye'de işverenin karşısına çıkıp "patron benim almam gereken maaş 4k olması gerekirken sen bana 2k maaş veriyorsun" diyebilir misin diyemez misin? Bence diyemezsin.
Burada para kazandığın Google e benim paramı tam vermiyor diyorsun. İronik olmuş.
Tamam haklı olabilirsin ancak Google tüm sektörde tekel olduğu halde yerel firmalara göre daha adaletli davranıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Melaturji ve Malzeme Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kur farkını aşmak için yabancı hesap olmalı, yalnız orada da para transferi yaparken kesilen komisyon nedeniyle aşağı yukarı aynı duruma tekabül eder gibi geliyor.