eka7a adlı üyeden alıntı

Geçmişteki kazançlarınız belirli bir limitin üzerindeyse ya da düzenli olarak gelir elde ediyorsanız zaten gelir vergisi vermekle yükümlüsünüz. Bunun için firma sahibi olmanız gerekmiyor. Limiti geçtiğiniz halde vergisini vermiyorsanız zaten otomatik olarak vergi kaçırmış oluyorsunuz.





Geçmişteki kazançlarınız yeni açacağınız şirkete geleceğini sanmıyor. Gelirse, gelir vergisi ödemediğiniz için şahsınız adına gelir diye düşünüyorum. Bununla ilgili muhasebeciyle görüşürseniz daha sağlıklı bilgi verecektir.

Gelir seviyeniz nedir bilmiyorum ama adsense için LTD açmak pek mantıklı değil. Eğer çok açmak istiyorsanız şahış firması açın derim. Açması kapatması daha kolay. LTD nin vergi oranları dışında pek bir avantajı yok gibi. Onu da zaten muhasebe ücreti, defter parası farklarını kattığınızda pekte bir avantajı kalmıyor. Ama dediğim gibi muhasebeciyle görüşürseniz daha sağlıklı olur.



Bir tartışma ortamına dönsün istemiyorum. Fakat devletimiz zamanında gerekli takibi ve kontrölünü yapmama nedeni nedir? Ben çok şükür vergilerimi vermekteyim. Daha önceden de mükellef olup vergi vermemişliğim bulunmamakta. Ben sadece böyle bir anda denetime gidilerek eskiden yapmamış oldukları görevler dahilinde bulunan işlemleri de cezai yaptırıma tutmalarını etik bulmuyorum.