İyi Günler Arkadaşlar,

Fiyat karşılaştırma temalı bir ASP.Net MVC ile yazılmış bir sitem var. Sitemde bir ürüne ait 5 farklı sitedeki fiyatlar gösteriyorum. Bu sayı artabilir. Botu ben kendim yazdım. Verileri çekip database'ye atıyorum. Veri çekmede de bir sıkıntı yok.

Sıkıntı veritabanında bulunan tüm ürünleri (252 tane) güncelleyince başlıyor. Şöyle ki tüm ürünleri güncelleyince kısa sürede o sitelere ping attığımdan dolayı bazı sitelerde d-dos koruması devreye giriyor. Ve sonuç olarak korumaya giren sitelerde veri çekemiyorum.

Bunun önüne geçmek için bir sürü yöntem denedim. En sonunda sağlıklı bir yöntemi sanırım buldum. Şöyle ki;

ziyaretçi ürüne tıkladığında o ürün 24 saat içerisinde fiyatı güncellenmemiş ise ürünün fiyatını ziyaretçi kendi güncelleştiriyor. Yani onun ip adresinden 5 farklı siteye bağlanıp verileri çekiyorum. Bu sayede aynı ip'den çok fazla istek gitmediğinden dolayı d-dos devreye girmiyor. Yani ürünün fiyatını ziyaretçi güncelleştiriyor.

Burada sorunum şu: Bu mantıkla veri güncelleme ne kadar doğru? - İlerleyen zamanlarda kendisinden fiyat çektiğim bu siteler domain ban atabilirler mi?

Şimdiden Teşekkürler.