Merhaba,
Öncelikle aynı anda 252 tane ürün güncelleme pek sağlıklı değil, burada her ürüne son güncelleme tarihi atayabilirsin.
Güncelleme işlemini 1 saat, 2 saat güncellenmeyen ürünler üzerinden belirli aralıklarla çalıştırabilirsin, ayrıca kullanıcı ürün sayfasını açtığında, kullanıcı hissetmeyecek şekilde sadece o ürün için fiyat bilgisini çektirip güncelletebilirsin.

Bu durumda en az ziyaret edilen ürünler, en güncel olmayanlar olacak. Bu ürün sayısı yine fazla olursa aynı problemi yaşayacaksın. Benim tavsiyem, her güncelleme işleminden sonra araya belirli zaman ekleyip, sonrasında ürün ürün güncellemen. Çoğu site anlık aynı ip'den 10-15 istek gelince engellemeye başlıyor. Peki her saniye istek gönderirsen? bu durumda 250 ürün için 250 saniye beklemiş olursun. Pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Kod örneği veremiyorum hangi dilde yazdığını bilmediğim için ancak asp.net mvc de veya core'da ürünleri döngüye alıp, her çekme işleminden sonra Thread.Sleep(1000) tarzı bu kullanım ile çözülebilir gibi.

Not: Bu verdiğim örnek karşı sitenin güvenlik politikasına göre değişebilir veya geçersiz olabilir.
Not 2: Asp.net demişsin başlıkta, yeni fark ediyorum :) Thread.sleep örneği geçerli olacaktır.

İyi Akşamlar.