O anı hiç unutmam...
Facebookta birisi ile yazışmaya başladık. Adam web sitesi yaptıracak ama zar zor istiyor ne yaptirmak istediğini. Abi telefon numarası ver diyorum vermiyor. Uzun uğraşlar sonucu sisteme para yatırınca aylik belirli miktarda kar veren sistemler üzerine bir site yaptirmak istediğini anladım. Biraz illegal işler gibi geldi bana bende adam farklı bir arayışa girsin diye 2011'de 2500 tl fiyat çektim ve enteran bir şekilde kabul etti. Teklif verdim ama o zamanlar sadece script kurulumunu zar zor yapiyorum. Neyse adam kabul edince başladim bir arayışa ve zar zor bir script buldum. Demo kurup gösterdim ve begendide. Olaylar ilginç bir sekilde işliyordu.
Hesap numaramı verdim ve 1.250 tl gönderdi. Yurtdışı hosting kullanmak istediğini ve IP adresini saklamak istediğini belirtti. Vpn gibi programlarla saklayabilecegibi belirttim. Gitti hosting ve domainini aldı. Kurulumu yaptım. 1250 tl daha göndedi.
Vpn olayini anlat dedi. Bende o zamanlar bildigim kadar anlattim. IP adresim gizleniyor mu bak dedi. O zaman nasil baktim hatirlamiyorum ama gizlenmiyor su an dedim. IP adresimi görebiliyorsun oylemi dedi evet dedim.
Sonra VPN aktif etmeyi unutmuş ve aktif edince almanya mı neydi orada gözüktü IP adresi.
Bu sekilde kimse beni bulamaz dimi dedi. Çok sıradışı birsey olmadigi takdirde bulamaz ama işin içine polis vs girerse bulurlar dedim. Adam projeyi iptal ediyoruz kardesim dedi. Ben o an üzuldum tabi adamin parasini geri gönderecegim için.
Abi ödemeyi iade ediyorum dedim. Yok kardesim o senin emegin dedi :D topu topu 1-2 saat uğraşmıştim. Kabul etmek istemedim ama adamda kabul etmedi :D