-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam vergi levhası alıp instagramdan kıyafet satsan ya da e-ticaret sitesi açsan lokmacıdan daha çok kazanırsın
K4R4NI
God of Movie Sites
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Web Master | Developer
-
-
Ad Soyad
K** I**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hahaha hocam yakında forumda lokmacı konusu açma yasağı gelir :)
>> God of Movie Sites
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Ögrenci / Web İşleri
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam bu konu hakkında bende düşünceye girmiştim. Eğer franchise düşünürsen ort 150 bin tlye a'dan z'ye dükkanı sana teslim ediyorlar. 5-6 bin tl gibi de yıllık reklam ücreti alıyorlar. Ben dükkan bulamadığımdan ve artık her yerde bulunduğundan dolayı açmaktan vazgeçtim. Ciddi geç kaldığımı düşünüyorum.
franchise açmanın şöyle kötü bir yanı var, ilerleyen günlerde müşteriniz örnek olarak lokma'nın yanında dondurma da talep ediyor. eğer franchise firmanız buna izin vermez ise siz dondurma satamıyorsunuz. Marka adının yanı sıra kazancın yüzde 4'ü gibi bir ücreti marka sahibine ödüyorsunuz. Ve peçete, bardak gibi parçalarıda ondan almak zorundasınız. dışarıdan 20 tlye alabileceğiniz ürünleri 25/30'dan alıyorsunuz.
Şuanda İstanbul içerisinde benim baktığım merkezi yerlerin hepsinde lokmacı mevcut. Merkezi yer olarak bir yerde 18 bin tl kira isteniyor. Yeni açılan bir lokmacı ilk 3-4 ayında kesinlikle bu kadar kazandırmaz. 18 bin kira+personel gideri+ıvır zıvır 25/30 bini bulur. Sen 40 bin kazanacaksın ki cebine para kalsın.
Tekrar tekrar düşün, geç kalmış olabilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
security&computer service
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
tatlı işi kışın tutar yazın pek iş yapmazsın o zamanda dondurma ile düzeltebilirsin.Kışın soğuktan insanların canı tatlı çeker yaza durum öyle değil tabi
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
yönetici asistanı
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Lokma kusucam artık bir sokakta 5 tane olduğunu gördüm. İnstagram sponsorlu reklamları hiç söylemiyorum bile. Yiyeceğim varsa da artık yemiyorum. Açacaksanız konumuna, rakiplerine bakın analizini yapın bence
1 kişi bu mesajı beğendi.