Bu kadar getirir, bu kadar kâr ettirir gibi cümleler işletmenin kurulacağı yere, müşteri potansiyeline ve hizmet kalitesine göre değişiklik gösterebilir. O yüzden net şu kadar kâr ettirir demekten ziyade "lokma" işletmelerinin açıldığı bölgelere göre müşteri miktarlarını incelemeniz zihninizde neler yapabileceğiniz hakkında bir takım görüntüler oluşturacaktır.

Açıkçası lokma girişiminin kısa vadeli kazanç sağlayacağını düşünüyorum. Artık İstanbul'un pek çok bölgesinde aynı mahallede ikiden fazla lokmacı olduğunu görüyorum. Bu bir furya, bu furya bitmeden kazanabildiğimi kazanır sonra sektör değiştirim gibi düşünceniz var ise eyvallah, ancak her zaman iş yapabileceğiniz özgün bir sektör ile sürdürülebilir kazanç sağlayabilirsiniz. Tabi bu benim şahsi fikrim. Fikirler kişilere göre değişiklik gösterebilir.

Yine de illa ki lokmacı açacağım diyorsanız;

1. Ayaküstü olarak adlandırılan, insanların kolay erişebildiği veya yol güzergahı üzerinde olan bir lokasyonda açmanızı,
2. Lokantalara yakın bir lokasyonda açmanızı,
3. Menü ve kalite bakımından rakiplerinizden üstün olmaya çalışmanızı öneririm.

Nacizane fikirlerim bu şekildedir, umarım yardımcı olabilmişimdir.

Başarılar.