iamemrhn adlı üyeden alıntı

Merhabalar,
Ben kendi bilgim dahilinde dilim döndüğünce açıklama yapayım. Verilen domain örnekleri main keywordlerden seçilerek koyulmuş olduğunu düşünerek:

-> Benzeri bir proje yoksa ya da projeyi sadece içerik girmekten öteye taşırsan bence bu iş olur. (keyword'e bağlı olarak tabii, özgün bir çalışma ortaya koyabilirsen patlar da katlar da :) )

-> Varolan aranma hacimlerine odaklanmanın yanısıra proje oluşturup kullanmayı düşünüyorsan: bufutboltopunekadarguzel.com gibi saçma sapan bir alan adı bile belirleyip uyguladığın stratejiler doğrultusunda iş yapabilir. Burada önemli olan alan adı odaklı bir çalışma yapacaksan bu sana aranmak adına bi' tık katkı sağlayabilir. Ama bi' tıkla sınırlı kalacaktır. Çünkü günümüzde artık ilk sırada da çıksanız ,satış bazlı bir proje olacaksa örneğiyle yola çıkarak, insanlar projenizi yeni gördükleri için zaten güven faktorü dolayısıyla sizi tercih etmeyeceklerdir. ( Ya da büyük ihtimalle tercih etmeyecektir.).

Umarım faydam dokunur :)

Mantıklı cevaplar gelmeye başladı, teşekkürler :)

Proje özgün olacak fakat sektörde tek olmayacağız sonuçta. Kaliteli ve devamlılığı olan bir süreçte devam edecek.
Satış bazlı değil reklam gelirli bir site olmasını düşünüyorum.
Domain ciddi anlamda giren/gören insana güven verecek 2 kelimeden oluşuyor.
+ Google da aratıldığında dediğim gibi (örnek) futbol yazıp space tuşuna basıldığında futbol topu çıkıyor. Bu 50 yıl geçsede değiştirilemez kalıpta. Domain kendi reklamını zaten google tavsiyelerden yapacak diye düşünüyorum.
Bilmiyorum ama ilk defa bu kadar ışık görüyorum bir domainde :)