Sitene yazı yazıp beklersen kimseye ulaşamassın biraz şans işi. Bir konu atmıştım face sayfama ozaman takipçim yaklaşık 1000 kişiydi. %10 beğeni aldı 30-40 kişi paylaştı derken büyük ihtimalle facebookta öne çıkanlarda çıktı konum. bir hafta içinde günlük 4000-4500 kişi girdi konuya. oradan diğer konulara atladılar derken face beğenimde arttı. Oranın ekmeğini çok yedim.
Şansızlığım adsense reklamım yoktu. Kıytırık reklam firmalarıyla anlaşmalıydım. 3-5 bişiler kazandırdı. Hala da o konunun ekmeğini yiyorum 1 sene geçti üstünden günde 20 ile 100 kişi arası o konuma giriyor.
Sosyal medyanı güçlü tut. Ama sosyal medya kullanıcıları tabiri caizse nankördür. Bugün var yarın yok. Çok kullanıcı özellikle facebookta hesabı bırakıp gidiyor. Buda sana yığınla gönderinin ulaşmadığı takipçi bırakıyor.
Face sayfamı o günden bugüne 11 katına çıkarttım. Ama o gün 1 konu atınca 100 beğeni alırken şimdi 1-2-5 max 10 beğeni alıyorum konuya da girmiyorlar. Face te bi konu beğenilip paylaşılmassa malesef 100 bin kişilik sayfan olsa da max 1000 kişiye ulaşıyor.
Bu dengeleri iyi tutmak lazım.