Merhaba arkadaşlar bugün bir çok webmaster arkadaşımızın aradığı , bize büyük bir yarar sağlayan "git.php" dosyasının yapımını göstereceğim.Çoğu web sitesinde hatta benim sitemde de gördüğünüz bu yöntem ile sitenize ne gibi faydalar sağlarsınız , bu yöntem nasıl uygulanır hepsi bu konumuzda.

Arkadaşlar bildiğimiz gibi Google SEO konusunda sitenizde ki link çıkışı satısı oldukça önemlidir.Bu yüzden çoğu gelişmiş site , dışarıya link verecekleri zaman linkleri "git.php?url="şeklinde verirler , bunu örnekle gösterelim.

http://hedefsite.com
yerine
http://siteniz.com/git.php?url=http://hedefsite.com

Bu şekilde kullanımlar da sitenizden link çıkışı azalacağı için SEO açısından size + puan kadar ayrıca bu link yapısı site içi link döngüsüne girer.Bu yöntemi reklam satışlarınız da kullanabilirsiniz.Şunu belirtmeliyim ki bu yöntem karşı tarafa hiçbir fayda sağlamaz bu yüzden bu yöntemi gereksiz sitelere link verirken veya reklam satışlarınız da kullanabilirsiniz , ancak link takasların da bu yapıyı kullanmak uygun olmayacaktır.
Anlatımımızın bundan sonrasını Yusuf Kısa arkadaşımızın paylaştığı dosya üzerinden devam ettireceğim.

Öncelikle burada ki dosyamızı indirin ve dosyamızı ana dizine atınız.Artık düzenleme kısmına geçelim.

</span><span style="color:SandyBrown;">Burakisci.com – Kişisel Site</span><span style="color:Sienna;">
Bu kodda bulunan kısma site başlığınızı yazabilirsiniz , burası başlıkta görülecek kısımdır.Daha sonrasın da ;



Daha sonra da bu kod dizini içerisinde ki gerekli düzenlemeleri yapınız , şimdi sıra kullanımına geldi.

Artık tüm ayarlamalarımızı yaptığımız ve dosyayı gerekli dizine attığımızdan kullanıma geçebiliriz.Kullanımda dikkat edilecek en önemli nokta git.php?url= kısmıdır.Artık kullanıma geçebiliriz.Gerekli ayarları yaptıysanız artık çalışıp , çalışmadığını deneyebiliriz.

Öncelikle deneme amaçlı aşağıda ki url yapısı şeklinde bir siteye yönlendirme yapmaya çalışınız.
http://siteadiniz.com/git.php?url=http://herehangibirsite.com şeklinde bir deneme yapınız ve yöntemin çalışıp çalışmadığını kontrol ediniz.

Herhangi bir sorun durumda aşağıdan yorum yaparsanız size yardımcı olmaya çalışabilirim , önerilerinizi de dile getirirseniz sevinirim.

Kaynak : Linkleri Git.PHP Şeklinde Yapmak