sworks adlı üyeden alıntı

gfo fark etmez. Google'da çok fazla indexlenmiş diye gerekli diyemeyiz. Etiketler elbette indexlenebilir ama doğru kullanıldığından emin olmalısınız.

Örneğin taraflı tarafsız herkesin ortak görüşü example.com/?s= gibi arama sayfalarının asla indexlenmemesi gerektiği yönündedir. Ama bakın Google'a milyonlarca sayfa görürsünüz bunu gibi. googleda bu sayfadan çok var diyerek arama sayfalarını indexe ekletirseniz siteyi birdaha zor toparlarsınız..


CoaX adlı üyeden alıntı

sworks hocam siz benden farklı düşünüyorsunuz sanırsam.
etiket ve kategori sayfaları kalitesiz içeriklerdir.
bunları sitemapta gösterirseniz, google bunları ana konunuzdan önce gösterebileceği gibi siteye bu etiket sayfasından gelen ziyaretçi direk konuya giriş yapamayacaktır. ziyaretçi tek tıklamayla istediğini almaya odaklı olduğu için aradığını bulamayınca geri dönüp dizinde başka bir siteye giriş yapacaktır. bu da sizin sitenizde ziyaretçinin hemen çıkma oranında olumsuz etkisi olacaktır. bana göre bu durum seo tekniklerine aykırıdır.


sworks Hocam dediğim gibi; etiket, yapımcı, yönetmen, senarist, yıl, imdb, kategori vb. sayfaların hepsi noindex.. sadece sayfalar ve içerikler index..

CoaX Ben de böyle düşünüyorum açıkçası. Sitemapte her şey var dediğim gibi ama noindex sayfaları Google da çıkmıyor. Böylece ziyaretçi direkt olarak aradığını buluyor. Günlük 600-900 Arası hit alıyorum şu ara ve %70'i organik, kalan %20si ise direkt ve kalanı da sosyal medya olarak geliyor. Ancak yine dediğim gibi sadece Google da içerikli sayfalarım ekli.. Böylece çok içerikte yükseldim.