gfo
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO & Content Manager
-
-
Ad Soyad
G** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
Konu hakkında pek bilgim olmadığı için buraya yazmak istedim, bilgili olan arkadaşlar bana yardımcı olurlarsa sevinirim.
İnternette (ne kadar güvenilir tartışılır) SEO hakkında devamlı araştırmalar yapıyorum ve makaleler okuyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Ancak kafama takılan bir soru var ve sizlerle paylaşmak istedim.
Okuduğum bir makalede; "ne kadar az sayfanız varsa Google'ın gözünde o kadar kaliteli olursunuz" diyordu. Ben de buna istinaden web sitemde (All-in-One-SEO Eklentisi) etiket, yapımcı firma, oyuncu, yapım yılı, yönetmen vs. sayfalara tamamen noindex koydum. Yani kısaca sadece girilen içerik indexleniyor, bu tarz gereksiz sayfaların sitemap'de yer alması ve indexlenmesi Google açısından 'gereksiz ağırlık' yapıyormuş.
Siz ne düşünüyorsunuz? Bunu uyguluyorum ve faydasını gördüğümü söyleyebilirim.
Medium
CoaX
AmeleMaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
CoaXSEO
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
sitemapta kateegorilerin, etiketlerin, yazarın, sayfaların gösterilmesi artı bir avantaj değildir, aksi durumlar vardır
Sadece post görünmesi olarak ayarlamanzda hiç bir sıkıntı yoktur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Ne kadar az sayfanız olursa o kadar yararlı olur değil, Google sıralamasında bulunan sayfalarınızın ne kadar önemli ve kaliteli olduğu önemlidir.
Seo ayarlarından etiketleri vb sıralamada görünmeyen sayfaları noindex yaptıysanız yeterli zaten.
Fakat bu etiket sayfası bile olsa sitemapden silmenizin yararı değil zararı olur. Eğer ayarladıysanız zaten bu sayfalar noindex, follow sayfalarıdır. Yani Google bu etiket linklerini indexlemez ama takip etmiş olur. Bu yüzden sitemapden silmenize gerek yok. Çünkü Google bu sayfaları takip ettiğinde indexlenmesi gereken içerikleriniz ile karşılaşabilir. Demek istediğim etiket sayfasını indexlemez, ama takip eder ki o etiket sayfasında belki önemli bir içeriğiniz vardır, ona ulaşıp o içeriği indexler.
Bu yüzden etiket sayfalarının kullanımı veya sitemap'e etiketlerin eklenmesinde sakında yoktur. Tabii, dediğim gibi noindex yaptıysanız. En azından benim stratejim bu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İlginç yazdığım yorum kaybolmuş...
Etiketler önemlidir. Her makalede 3 4 etiket kullanmak gerekir. Bunlardan bşr tanesini diğer makalede kullanarak bağlabtı sağlamak gerekir.
Google Seo dan çok makale içi etiketlere daha çok önem veriyor. Bu nedenle Analytics kodunu geliştirip gtag kodunu kullanıma sundu. Etiketler ziyaretçilerin konudan konuya geçerek sitede daha fazla kalmalarını sağlıyor.
Gtag iyidir onu kullanın, etiketlerin indexlenmesini de engellemeyin...
1 kişi bu mesajı beğendi.