Öncelikle hayırlı ramazanlar,ben birinci sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Okulda ciddi olarak eğitimi verilen temelde iki dersim var.Bunlardan birisi algoritma ve programlama dersi diğeriyse matematik analiz dersi.Açıkçası matematiği pek fazla önemsemesem de seviyorum.Fakat çok fazla yoğunlaşmıyorum.Yani pek derinine inmeden dersi verebiliyorum.Fikrinizi merak ettiğim birinci konu şöyle şuanda algoritmadan önce matematiği derinlemesine anlayarak öğrensem faydası olur mu ?Algoritma ve programlama dersi içinde şunları söyleyebilirim.Okulda ki verilen kısmı rahatlıkla geçebiliyorum.Fakat bu ders C dili üzerinden gösterildiği için bazen kendi başıma bir şeyler yapayım dediğim zaman zorlanabiliyorum.Çünkü birazcık daha makineye yakın bir dil olmasından dolayı somut,görsel sonuçlar almak pek mümkün olmayabiliyor.Ama ben genede bu alanda bir şey ortaya koymak istiyorum.Yani okulun da dışında(basit projeler gibi) bir şeyler yapıp kendimi geliştirmek istiyorum.Bir türlü en doğru yolun hangisi olduğuna karar veremiyorum.Yani mesela özellikle C dilini de sevdiğim için gömülü sistemler gibi dili değiştirmeden bu tarz alanlarda basit şeyler üreterek mi devam etsem ? Yada C'ye yakın syntex de bir dille oyun vs. tarzı şeyler mi yapsam bilemiyorum.Son olarakta yaz geliyor bu yazı hem maddi açıdan hemde mühendislik açısından verimli geçireceğim staj vs. bulabilir miyim ? Bu konuda da fikirlerinizi merak ediyorum.Açıkçası birazcık karışık bir yazı oldu ama nereden tutsam kardır mantığıyla faydalı bir cevap bulabilirsem çok sevinirim.Şimdiden okuyup vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.