CoaX adlı üyeden alıntı

sworks hocam siz benden farklı düşünüyorsunuz sanırsam.
etiket ve kategori sayfaları kalitesiz içeriklerdir.
bunları sitemapta gösterirseniz, google bunları ana konunuzdan önce gösterebileceği gibi siteye bu etiket sayfasından gelen ziyaretçi direk konuya giriş yapamayacaktır. ziyaretçi tek tıklamayla istediğini almaya odaklı olduğu için aradığını bulamayınca geri dönüp dizinde başka bir siteye giriş yapacaktır. bu da sizin sitenizde ziyaretçinin hemen çıkma oranında olumsuz etkisi olacaktır. bana göre bu durum seo tekniklerine aykırıdır.


Aksine neredeyse birebir aynı düşünüyoruz. :) Zaten pek çok site etiket sayfalarını mantıklı olarak noindex yapıyor. Bem de indexlenmemesi taraftarıyım sizin gibi.

Sadece bu etiket sayfaları indexlenmese bile etiket kullanımının faydalı olacağı düşünüyorum. Tabii, mesajda söylediğim gibi kendim SEO stratejisi olarak etiket sayfalarını gezmesi için Google botlarını çekmeye çalışıyorum. Benim için bu sayfalar indexlenmediği sürece sorun yok.

Escalous Evet sitemap üzerinden etiket sayfalarının yayınlanmaması konusunda haklı olabilirsiniz yani ben yanlış biliyor da olabilirim. Zaten mesajda da belirttiğim gibi ben strateji olarak ufak da olsa bu yöntemi denemekteyim.

Örneğin teknoloji sitesinde, yapay zeka gelişimi 2018 adında bir içerik var. Ben bu içeriği ve başlığı 2019 olarak güncelledim. Bu içerik eskidi ve site arşivinde alt sayfalara düştü. Sitemap üzerinde 100.sayfada bulunuyor.

Ama yapay zeka etiket sayfasında ise 1.sayfada bulunuyor. Google botları bu yapay zeka etiketini benim anasayfamda görüyor ve takibe alıyor. Haliyle güncellenmiş yapay zeka 2019 içeriğime daha hızlı ulaşıyor ve doğal yöntemlerle güncellemiş oluyor. Tabii birden fazla buna benzer sebepleri var etiket kullanmamın. Sadece kullanılması ama noindex olması taraftarıyım.

Sadece sitemap üzerinde bile eklense noindex olduğu için indexlenmemesi lazım. Ya da ben o şekilde indexlenmesine denk gelmedim şimdilik :)