-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
web
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Marketlerde gazateleri olmasa bile artık bir gerçek var her medya sitesinin bir kitlesi var habr7 okuyucusu sözcü okumaz gibi.
Aslında haber 7 de veya sözcü veya diğer büyük sitelerdeki haberi başka sitelerde nasıl bir makale ile alınmış ona bakmamamız. Okuyucu kitle okuduğu haberi doğru görüp başka mecraya bakma geregi duymuyor.
Google yi ele alalım 4 büyük sitelere verdiği önemi diğer hangi bir siteye veriyor vermiyor news diyor şine gelirse alıyor alsa bile aynı haberi sen ilk girmiş olsan bile diğer büyük haber sitesini öne alıyor hemen.
AA bile yerel sitelere destek diyor aynı haberi ulusal sitelerede veriyor araştırmam onu gösterdi 1 yıllık sözleşme yapacaktım vaz geçtim durum böyle olunca çünkü benim bölgemdeki haberi ulusal haber sitesinde yayımlandımı beni geriye atmaya başlıyor kitle var orda birde destek veren google
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
10, (%80)
Bu domain ile iş yapabilmek, sıfırdan, hiç bilinmeyen bir marka ile iş yapabilmekten çok daha zor.
"Sözcü" "Sözcü Gazetesi" gibi kelimlerde arama motorlarında 2. sıraya kadar çıkabilirsiniz belki(hiç bir zaman 1. sıraya çıkamazsınız.) ama bunu arayanlar asıl Sözcü'yü arıyor olacaktır. Yani 2. sıranın tıklama oranı hem çok düşük hem de hemen çıkma oranı inanılmaz yüksek olacak. Giren kişi "bu sözcü'nün sitesi değil" deyip çıkacaktır. Sözcü'den kitle alamayacağınız gibi kendinize ait bir okuyucu kitlesi de oluşturamayacaksınız, çünkü siz hep Sözcü'nün çakması konumunda olacaksınız.
Telif yemeyecek, fantastik bir proje (benim aklıma gelmiyor) ile bir şeyler yapılabilir belki ancak haber sitesi kurmak için efor harcamak boşuna.
Not: Sadece fikir vermek için yorum yapıyorum, amacım hayal kırıklığına uğratmak, kıskançlık vs değildir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
eka7a
openix.io
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
alpsea35 adlı üyeden alıntı
SauRonTR hocam turkpatent.gov.tr uzerinden sozcu kelimesine baktim reddedilmiş. Bir kelimeyi markalastirmak icin belirli kurallar var; genel kelimeler ( agac, cilek, hava, toprak ) vb tescil edilemiyor. Belkide sozcu o yuzden reddedilmis olabilir. Daha farkli kelime obeklerini markalastirmislar tabii ki. Suan hukuk departmanina mail attim cevap bekliyorum.
Fazla ümitlenmeyin reddedilen başvura da bir eksiklik vardır. Aynı şirkete ait sözcü kelimesi defalarca tescillenmiş ve şu anda sözcü kelimesinde tescilli onaylanmış devam eden, temmuz aynıda koruması bitecek bir marka tescili de var.
Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence ölü bir yatırım, kelimesi çok güzel, lakin kullanılabilir ve para edebilir durumu çok düşük olarak görüyorum. Bir markanın benzeri isim alınması o markaya veya rakibine satılmayacaksa hiç mantıklı gelmiyor.
kariyer.com - kariyer.net > örneğinde olduğu gibi
Farklı fikir ve görüşlere açık olmalısın. Domain hakkında fikir bildiren birine kıskanıyorsun demen hoş bir tavır değil. Heyecanlı olduğunu yazışmalarından farkediyoruz inşallah beklediğinin üstünde bir katkısı olur sana burada bizlerle paylaşırsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
26, (%96)
Türkiye'de hatrı sayılır bir okuyucu kitlesi olan sözcü gazetesinin domainini almak ne kadar mantıklı olur bilmem fakat sozcu ile aynı mantıgı kullandıgınız takdirde telif davaları ile ugrasabilirsiniz diye düşünüyorum. eger ki "sözcü" böyle bir ismin haklarını almış ise kullanamazsin diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltiniz lütfen.