Hayırlı olsun joyned
Geçtiğimiz haftalarda başka bir konuda da benzer bir kavram kargaşası yaşanmıştı. Umarım "PROJE" için istediğin ve değerlendirebileceğin bir domaindir ki, öyle olduğunu ifade ediyorsun. Mutlaka başaracağına inanıyorum...

Zira o konuda verdiğim domain örneğini pek dikkate alan olmadı. Sizin için çok anlamlı değerli, hatta değer kazandırabilecekken, bir başkası için bir anlam ifade etmeyebilir. Bu nedenle de değer kavramı, onu hayata geçirmeyi düşünen kişiye göre değişir.

O bahsettiğim domain üzerinden hareketle düşüncemi ifade edecek olursam;
Benim için pek bir anlam ifade etmiyor. Ama bir kavram ve sektör için çok şey ifade ediyor. Verdiğim örnek domain "ice.com". Ben ne dondurmacıyım, ne buzullarla ilgileniyorum, ne de bir buz ve soğuk üzerine bir amacım var. Bu nedenle benim için 3 harfli bir "soğuk" anlam ifade eden domainden başka birşey değil. Ama bunu sektörel abazda yada merak çerçevesinde değerlendirebilecekler düşünüldüğünde, ice.com bir buz firmasına, bir buzul araştırmacısına, yada bir şirketin baş harflerine hitap edebilir. Ve proje yapacaklar için bir heyecan, kurumsal bir anlam için ise global bir oluşumu gösterebilir. Bu nedenledir ki son satışta (2018) ice.com un değerini 3.5 milyon $ ödeyerek InterContinental Exchange, Inc. belirlemiştir. Bazıları için ne kadar önemli olduğu sanırım anlaşılmıştır. :)