İlk olarak hayırlı olsun. Genelde yeni mezun olman ve ön lisans mezunu olman iş kapısını önemli ölçüde aşındıran unsurlar değiller. Kaldı ki mühendislik fakültelerinden mezun olanlar da iş bulma konusunda sorunlar yaşıyor. Bu demek değil ki "her mezun olan açıkta kalıyor ya da her mezun olan iş buluyor...". Daha önce başka arkadaşlara da ifade ettiğimiz gibi önemli olan her daim bilgi düzeyinizdir. Okulda öğrendikleriniz iş dünyasında fazla kabul görmeyebilir. Dört yıl önce kadar ben de bilgisayar programcılığı bölümü bitirmiştim. İş dünyasındaki işleyişin müfredattan çok daha ileride olduğunu gördüm. Size tavsiyem ilk olarak hangi alanda kendinizi geliştirmek istediğinize karar verin. Grafik, yazılım, back-end ya da front-end kararınızı verin. Daha sonra bu alanda uzmanlaşmak için çok düşük maaşlara bile olsa bir firmada çalışın. Zaman içerisinde sektörü çözerken işi de öğrenirsiniz. İş öğrendikçe gireceğiniz firmaların kalitesi, alacağınız maaş, ek kazanç ve tecrübeniz artış gösterecektir. Sabır ve kararlılıkla ilerlediğinizde giriş sürecini böyle tamamlayabilirsiniz. Kariyerinize odaklanırken sürekli gelişmek için ek işler alabilirsiniz. Bu sayede Hem ek gelir elde edersiniz hem de daha donanımlı hale gelirsiniz. Ne kadar fonksiyonel bir çalışan olursanız firmanıza katkınız o kadar fazla olur. Eğer doğru yerde iseniz doğru itibarı da görürsünüz. Tüm bunlar diplomanızdan değil bilginizden ve kişiliğinizden geçecektir. Diploma da önemli bir etkendir. Bazı yerler önce diplomanıza bakar. Bazıları önce bilgiye bakıp daha sonra diplomaya bakar. Buradan anlaşılacağı gibi diploma önemli. Eğitim tamamen önemli. Eğer imkanınız var ise ikinci öğretim ya da açık öğretimden lisans düzeyinde diploma almaya çalışın. Tüm bu süreçlerinizi olumlu etkileyecektir. Şimdiden başarılar dilerim.