Çok haklısın hocam.. Bu gerçekten banada koyuyor.. Adamın işi için mesela uyumadan 1 hafta boyunca çalışıyorum, ben 500tl fiyat çekiyorum, indirimde yapıyorum. Yaptığım iş şuydu buydu diyorum kendime, aslında değeride bu vs. diyorum. Resmen emek parası dahi katmıyorum işin içine.
Bir müşterimle mesela eski yaptırdığı iş hakkında konuşuyoruz, bir bakıyorum eski iş yaptırdığı adam reseller hosting almış (o site için değil tabi, tüm müşterileri için bu reseller paketi kullanıyor. Veridyenden almış reselleri) hosting için 200 fiyat biçmiş, site için, 500 tl fiyat biçmiş, bir tema kurmuş(nulled) yollamış. Siteyi görsen zaten 15 saniyede açılıyor, her yerinden hacklink sıçrıyor.
Bir müşterimde mesela seocu tutmuş, url yönlendirmelerine kadar ben yapıyorum, müşteridir, baş tacıdır diyerekten. Sizin seocu ne iş yapıyor diyorum, o sadece rapor çıkartıyor biz düzenliyoruz diyor.. Seocuda ne seocu.. Müşterim robots.txtden, Disallow: /wp-content/plugins/ kısmını silmemi istemiş, sebebide javascript dosyalarını engelliyormuşuz, google açısından zararlıymış :/ gelde hem o sözde seocuya hemde müşteriye anlat dimi..
Yani gerçekten bilmeyen insanları çok tokatlıyorlar.. Ben bilmeyenlede, bilenlede aynı titizlikte çalışıyorum, bilmeyenlere çok daha ilgili davranıyorum, bir çok seyi anlatıyorum. Belkide piyasaya olması gerekenin altında fiyatlar çekiyorum..
Elalem gidip 10-15tlye aldığı vpsyi 600e kakalıyor..