Genel olarak site hızı ile ilgili konular şimdiye kadar defalarca açıldı. Yinede dile getirmek gerekirse, öncelikle biraz içerik üretme periyotlarına riayet etmeniz gerekir. Bunun sebebi google ve diğer botların periyodik site indexlemeleridir. Bununla birlikte en büyük sorunlar, içeriklerde SEO uyumlulukları, görsel boyutlandırma sorunları, sitemap oluşturmalar ve robots.txt içerikleri. Web sitenizin temeline göre bunları yapılandırmanız gerekir.
İçeriklerde seo kuralları önemlidir. Ama benim tavsiyem seo yapılandırmaları yanında her makalede ortalama 3-4 etiket kullanmanız ve diğer makalelerde de bir etiketin bağlantılı olması. Yani makaleler arası bir zincir oluşturmanız. Bunu google istiyor ben değil. Google diyor ki, sitenizde gtag kullanırsanız ve her sayfada geçiş etiketleri ile birbirine bağlarsanız hem botlar sayfalarda dolaşır, hem aramalarda çıkma oranı yükselir hemde ziyaretçileriniz sayfadan sayfadan geçiş yaparak sayfalarınızda uzun kalmış olur.
Buna göre, sayfaların açılış, görsellerin ekrana düşme kriterleri için bir çok site bulunabilir. Benim tavsiyem (üstadların tavsiyesi)
WebPageTest olacaktır. Burada sitenizi analiz ettikten sonra, Menülerinde bulunan
Image Analysis kullanıp site içeriğindeki görsellerin kapladığı alanların boyutlarında revizyona gidip gitmemeniz gerektiği konusunda bilgiler verecektir.
İstenen şartları oluşturduğunuzda zaten geriye sadece güncel içerik ekleme ve ziyaretçi bekleme kalıyor...