bunlar dışında amnalytics, metrica vb yerler için bilgi verecek olan. sitemap vb önemli şeylerinde olmalı onlarıda kurmalısın diyeceğiniz durumlar mevcut mu? İçerik hazırlama dışında bu gibi teknik ya da özel şeylerinde kurulumlarını yapayım.
Mesela Yazılar > Kategoriler kısmına gelerek her bir kategori ismine Tanım giriyorum.
Mesela Yazılar > Kategoriler kısmına gelerek her bir kategori ismine Tanım giriyorum.
Robots.txt - Sitemap.xml - Etiketler - Seo olmazsa olmaz gereklilikler. Bu kriterlere göre siteyi oluşturduktan sonra karşına çıkabilecek sorunları konuşmaya çalışırsan daha doğru olur. Bu şekilde sitenin "genel" kavramı için destek istersen işin zor.
Robots.txt içeriği klasik bellidir. Hangi dosyaların klasörlerin indexlenmesini istiyorsun/istemiyorsun buna karar verecek ve Allow / Disallow ile aktif/pasif yapacaksın.
Sİtemap.xml olmazsa olmaz, index botları sitenin içerisinde neler var diye bakarken, öncelikle sitenin barındırdığı linklere bakıyor ve çalışıp çalışmadıklarını inceliyor. Sağlam link / Kırık link taraması gibi.
Sitenin başarılı olması için, içerikler ve bunlara göre Seo çalışması - Kategorilendirmeler önemlidir. Sayfalar arası geçişler için ve sayfaları birbirine bağlayıcılık için ise zaten etiketler önemli demiştim.
Bu şartları yerine getirdikten sonra, senin siteni aramalarda ortaya çıkartmazsa, o tarayıcıların botları utansın. :)