Bundan tam 1 sene önce 135 kiloydum. Artık sosyal hayatım neredeyse bitme noktasına gelmişti. Bundan daha kötüsü morbit yani ölümcül obezdim. Yemeden duramıyordum. Özellikle tatlı türü abur cubur şeyler ve ekmek...
Bu nedenle çok kilo aldım. Kilom belki o kadar çok gibi görünmese de sağlığımı etkileyen gelişmeler yaşandı. Karaciğer yağlanması, şeker başlangıcı, yüksek kolestrol ve en önemlisi kalp damarlarım giderek tıkanıyordu!
1. Kat merdivenlerini bile çıkamaz hale geliyordum. Soluğum taşıyor ve geceleri nefessiz uyanmalar başlıyordu.
Bu şikayetlerim artınca bir çare aramaya başladım. O sırada magazin gündemine sıklıkla gelen bizim bildiğimiz Cino ve Gazman karakterini oynayan Hamdi Alkan'ın kilolarından kurtulması haberleri...
Bu haberler bana ilham oldu ve onun yöntemiyle zayıflama kararı aldım. Bunun için tüp mide ameliyatını araştırmaya başladım ve bu konuda oldukça uzman bir insan olan Hasan Erdem ile tanıştım.
Gittim yanına çaldım kapısını ve muayene için gerekli işlemleri ve testleri başlattı. O da ne! Resmen vücudum içten içe iflas etmiş. Kötü kolestrolüm 380 (Kalp krizi risk sınırı 400), aç karnına şekerim 140 ve kalp damarlarımdan 2 tanesi %45 tıkalı ve karaciğerim oldukça yağlanmış!
Doktor bu sonuçları görünce açık açık konuştu. Dediki bu hızla gidersen 1 seneye kadar kalp krizi ve yüksek kolestrolden ölüm riskin %100 dedi...
Beni tüp mide ameliyatı yapmak istediğini ve buna hazır olmam için bir kaç diyet programı verdi.
Diyet programını geçemedim. Doktor psikolog gözetiminde bir kaç teste tuttu ve ameliyat için uygun olduğumu söyledi ve onay verdi.
İşte o saatten sonra çok mutluydum. Süreç başlamıştı. Nihayet ameliyat oldum.
İlk aylar çok zordu. Yemek içmek insanı zorluyordu. Tıpkı bir çocuk midesi kadar kalmıştı midem. %80'i alınmış ve çok az yediğiniz zaman doyma hissi yaşıyorsunuz.
Doktorun diyet ve yeme programına uydum ve 1 ayda tam 25 kilo vermeyi başarmıştım. Bu aşamadan sonra zaman içinde hem spor hem de doktor önerileri ile 1 yıl içinde sağlıklı bir şekilde tam 65 kilo verdim.
İşte kilolu ve zayıfladıktan sonraki hallerim aşağıda. Siz siz olun Tüp mide ameliyatı kararı verirken bu işte uzman kişileri tercih edin. Zira bu işin geri dönüşü yok. Mideyi kesiyorlar ve sizin için yeni bir dönem başlıyor.
Az ve sık yiyorsunuz ve tüm içinizdeki kötü hastalık yapıcı olgular geçiyor. Başta söylediğim kolestrol, şeker, karaciğer yağlanması ve damar tıkanıklığı problemlerimden şuan eser kalmadı :)
Kilolu ve Kilo Verdikten Sonraki Değişimlerim!
Kilolu Halim!
Zayıf Hallerim
Evet geçirdiğim değişimin öyküsü böyleydi. Umarım zayıflamaya teşvik edici iyi bir yazı olmuştur... Zayıflık sağlıktır. Kilo vermeye hala hazır değil misin ?