onurkaplan ben ilk hesabımı açtığımda yıl 2017 idi. Sonrasında üstüne düşmedim. 2018 ağustos ayında tekrar başladım ki amacım manuel yapmaktı.. ancak manuelde geri dönüş biraz uzun oluyor. Sonrasında kısa zamanda getirisi olmasını istediğim için spam yönteme yani pin to pin yöntemine geçtim. Bir sitem halen devam ediyor ve banlan sitlerimde zamanla toparlanacak...

Ancak neredeyse her konuda manuel sistemin ilerleyen süreçte daha fazla kazandıracağını, spam sitemin devamının zor olduğunu ve riskli olduğunu belirttim.

Burada konu açmaya başladığımdan bu yana neredeyse gelen her pm e cevap vermeye çalıştım. Bu konuda cevap yazdığım arkadaşlar teyit edebilirler...

Ne varki pinterest ticari bir alan. Yani Facebook, instagram gibi kişisel amaçla kullanımı çok az. Böyle olunca karşılıksız olarak yaptığı. Bilgilendirmeler bir süre sonra beni yorar hale geldi.

Backlinkcigeldi arkadaşla özelden uzunca bir süre konuştuk. Sağolsun kendisi diğer sosyal ortamlarda ilerlediği gibi pinterest üzerinde de ilerleme kaydediyor ve zamanla daha iyi yere gelecektir. Bana bilgilerinden oldukça bahsetti.

Başladığımdan bu yana kısa sürede günlük 500 tl üzerine çıkabilirdim, ancak ya kafam basmadı ya da başka bir neden oldu. Zira bir adet pin to pin sitesini hesaba bağlama dahil yapmam 30dk yı geçmez. Şuanda da istesem spama devam edip onlarca site daha açabilirim. Ancak manuel sisteme dönmek istiyorum.

Burada çoğu kişiye karşılıksız yardımcı olmaya çalışsam da internet bilgi vermenin yanında ticari bir oluşum.

En azından yaptıklarımın karşılığını almak istiyorum artık.

Detaylı bilgiyi haftasonu ticari kısımda açacağım konu ile vereceğim.

İyi forumlar.