Disco adlı üyeden alıntı

İlan çok güzel fakat istemiş olduğunuz iş sadece video editleme değil ayrıca kurgulama işidir. İş ilanını biraz daha detaylandırmak ve sıcak bakacak arkadaşlara yol göstermesi niyeti ile bu uzun yazıyı yazmaktayım. "yayının en önemli noktalarını keserek" cümlesindeki en önemli kısımları nasıl kriterize edeceğim? Nasıl ayrıştıracağım? Siz işin ehli olarak ben önemli noktaları nasıl tartacağım da koyacağım?

Aşağıdaki her şey bu ilana sıcak bakacak kişinin yararına yazıldı. 1 video için 1-2 saatini ayırması çokça yeterli görünüyor (render hariç). Alınan dosyaları timeline'a koymak zor olmasa gerek ki zaten 5-6 madde böyle bir şey :) Aşağıdaki her şey çok güzel kolay ve ücreti dolgun.

Gidişat
30 dakika bir video düşünelim bu videoyu ilk önce izlersiniz, // izlerken keseceğiniz saniye ve saliseleri not alırsınız zamanı daha verimli kullanmak adına//
Konuyu anlarsınız ve kafanızda bir şeyler canlanır,
Sonrasında araları (eemm ömm ıhmm not almış olduğumuz zamanları hızlıca çıkarırsınız) kesmeye başlarsınız 5 dakika,
Videoda söylenen cümlelerin yazılı çıktısını görüp/alıp en önemli ve öz kelimeleri ince ince seçer siler ve çok fazla dağıtmadan toparlarsınız. Sonrasında ise şu adımlara geçersiniz;

-İntro eklenmesi (video verilecek sadece videonun başına ekleyeceksiniz)
-Nickname eklenmesi (kolay bir şekilde pozisyonu frame frame değiştirerek yapabilirsiniz. png halinde nickname verilecek.) // Auto & Manual Motion Tracking an Object olarak araştırabilirsiniz
-2 adet ses efekti vereceğim. Birisi nick eklendiği anda ve kapandığı anda "pat" sesi. İkincisi ise arkaplan müziği.
-Arkaplan müziğinin sesi -35 derecesinde olacak. (Premiere Pro kullananlar bilecektir.)
-Sosyal kartlar adında bir video verilecek. Ekrana çıkan sosyal medya hesaplarının videosu oluyor. Onu yerleştireceksiniz ve Chroma Key ile hemen arkasındaki siyah arkaplanı kolayca sileceksiniz. Gayet basit bir işlem.
-Subscribe videosu verilecek. O da aynı şekilde Chroma Key ile green screen'i silinecek ve olduğu gibi eklenecek. Örnekteki kısaltılmış videonun aynısı olacak anlayacağınız.

Sevgiler,



Merhaba,

Bu ince düşünceniz için teşekkür ederim. Önemli noktaları süreç ilerledikçe kendiniz fark edeceksiniz desem yeri olacaktır. Ben size yaptığım örnek özetleri göndereceğim, siz bunları izleyip "Ah bu tarz oluyor demek ki" gibi bir yoruma varacaksınız zaten. Emin olun video içinde anlatılanlar arasında önemli kısımlar izlenirken bile anlaşılıyor. Bazen konu dağılıyor ve siz farkına varıyorsunuz. Kısacası yaptıkça gelişeceğiniz bir alan "Önemli noktaları kavrama".

Aslında öncesinde izlemek yerine ben direkt izlerken kesip biçme işlemini gerçekleştiriyordum. Hangisi daha basit gelirse size kalmış bir şey.

İsterseniz iletişime geçin ve size bir yayın linki vereyim. Onunla bir alıştırma yapın. Kimse ilk seferinde en iyi değildir, ben de değildim. Zamanla oturacak bir şey. Bunu anlayışla karşılarım :)

Teşekkürler.