Teşekkürler internette okudum yetiştirme tarzını nasıl yetiştirilir diye 6 aylıkken eğitime başlanıyormuş. ama 6 ay olduktan sonra eğitilmez sanırsam cunki cok yaramaz şuanda bir bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz bu konu hakkında eğitim demek istediğimde otur kalk ayagımı takıp etmesi vb komutlara uyması
Çok köpek büyüttüm. Eğitime 6 aydan sonra başlanmasının sebebi köpek değil tamamen eğitmen. Çünkü daha küçük yaşlarda köpek pek anlamıyor. Oyun sanıyor. Bu yüzden istediklerini yapması zaman alıyor ki buda eğitmen yada sahibin sıkılmasına neden oluyor. Ama sen küçükken başla eğitmeye. Başkalarına gitmesin. Otur gel git leri pek anlamayacaktır. Sözlerle anlatamazsın ona şu an. Sadece hareketlerle anlatabilirsin. Sakın vurarak falan eğitme ileride kötü olur. Sakın vurma. Uyarmayı öğret kızdığını anlasın senden korksun ama sakın vurma. Kızdığın zamanlarda ceza ver. Mesela sevme. Onu sevmezsen anlasın kızdığını vurduğunda değil. Saldırgan yetiştirme. Oyun oyna ama saldırganlaştırma. Bilinçli olsun ne zaman neye havlayacağını kime saldıracağını bilsin. Kaliteli köpek yetiştirirsen uzun süreli ilişkiniz olur. Hem o senden çok şey öğrenir hemde sen ondan çok şey öğrenirsin. Hayat arkadaşı bu kolay değil :)