zekuda adlı üyeden alıntı

Teşekkürler dikkate alacağım bunları özellikle şuanda şaka mayetindemi saldırgan niyetndemı bilmiyorum elimi ısırmayamı kalkıyor oynamakmı istiyor elimi tutmaya calısıyor kendim veriyorum :) diş geçirmiyor ama geçirse ısırır etin kemiğini vb parçalayan kopek elimide ısırabilir sanırsam demekki oyun oynuyor birde çiğ et vermiyorum pişirip veriyorum :) köpek maması aldım birde onu veriyorum eğitimde sanırsam mama ile ödüllendirebirim yaptığı taktirde ve yapması gerektiğini daha iyi anlar sanırsam.

Ben mama değilde hem sevmemle eğittim köpeği. Mamayı hiç söz konusu yapmadım her zaman en iyisini verdim. Ceza için mama vermemezlik falan etmedim. Eğer sevmezsem onu anlıyordu ceza olduğunu. Bende rot besledim. Ne kuyruğunu kestirdim ne de kulaklarını. Kocaman oldu. Millet korkuyordu ama o hep oynuyordu. Tasmasız çok rahat gezdiriyordum. Köpekler dahil tüm hayvanlara ve insanlara asla benden izinsiz saldırmazdı. Havlamazdı bile. Şu an elini ıssırması bir oyun. Ama canını yaktığı anda ona kız. Bağır işaret parmağınla uyar. Çok ileriye giderse anlamazsa sana bakmazsa burnuna küçücük dokun. O anlayacaktır. En fazla kızman o olsun yani. Kimseye sakın saldırgın yetiştirme bir işe yaramıyor sonunda köpeğin zarar görüyor.