Çok zor bir karar :) arabadan ne beklediğinize bağlı 95 beygir az değil ama. Ailenle köye giderken bir rampada hıkık hıkık deme ihtimalin ne bilmiyorum. Dönüşte birde arkaya bir çuval patates ve soğan koyarsan hıkık hıkık hıkık diyebilirsin. Arabayı ailenle kullanacaksan ailesiyle kullanan insanlara sor arabayı, tek kullananın aldığı performansı alamassın. Rampada arkana otobüs yapışırsa moralin bozulur kendini kamyon arkasına atman gerekir vs. vs.

daha önce 900 motor clio kullanmıştım. Düzlükte kaçıyor ama rampada bırakıyordu.

Aynı şekilde nissan micra kullandım o küçücük tekerleği olan :) 1.2 motordu yanlış hatırlamıyorsam. Rampa aşağı vurunca 180-190 ı o minnakla görebiliyorsun. Ama rampayı çıkmaya başlayınca takviyeye bassanda kamyonlaşmaya başlıyorsun :)

1.3 multijet dışında araç bakıyorsan 1.4 motor altı bakma derim. 50-55 beygir arabadan uzak dur. 70 beygir araba ehh idare eder olur ama. 1.4- 90 beygir araba bulursan hem az yakar hem seni yolda bırakmaz.

Ben işim gereği uzun yollarda çok çeşit araba kullandım. Artık araba kullanmaktan bıkmış vaziyetteyim. Bende şuan araç bakıyorum ama keyfi olarak kelepir denk getirmeye çalışıyorum. Baktım araçlar biraz piyasa aracı değil. 150 beygir altı arabaya binmek istemem açıkcası kişisel olarak. motorda en az 1.6 olacak. Bu zevk meselesi tabiki ama makascı değilim :) okadar beygiri ne yapacaksın ulan diyebilirsiniz. :)

Baktım araçları şöyle sıralayayım. :)

1. sıra göz bebeğim :) alfa 1.9 JTD 159 160 beygir yazılımla %5 yakıt tasarrufu ile 190 beygirlik bir canavara çevirebiliyorsun arabayı.

2. almayı istediğim ama mekanik yedek parçası tedariğini ve fiyatını daha tam çözemediğim. infiniti fx 35 :) 280 beygirlik bir fıstık.

3. istanbul parka git çeto orada takılırsın. bmw yi orada tokatlarsın diyorum bazen kendime :) ozamanda hem ucuz yollu hem kaza yaptıgında seni çok üzmeyecek bir araba :) megane 2 rs 225 beygirlik bir teneke :) 0-100 ü : 6.8 saniye çiuuuuv

Bunları neden yazdım bilmiyorum ama içimi döktüm resmen :)

saygılarımla