zekuda adlı üyeden alıntı

Teşekkürler internette okudum yetiştirme tarzını nasıl yetiştirilir diye 6 aylıkken eğitime başlanıyormuş. ama 6 ay olduktan sonra eğitilmez sanırsam cunki cok yaramaz şuanda bir bilginiz varsa paylaşabilirmisiniz bu konu hakkında eğitim demek istediğimde otur kalk ayagımı takıp etmesi vb komutlara uyması

6 aylıkken eğitime başlanması uygun olur. Ama illa o yaşta eğitilmesi gerekiyor gibi bir kural yok. Köpeklerimden birini 10 yaşında eğitmeye başladım. Önceleri sözümü dinlemeyen ve yolda gezdirirken sürekli çektiren köpeğim 1 aylık eğitimle ne dersem yapmaya başladı. Hatta kemerime bağlayarak yürütüyorum. Millet şaşkın şaşkın bakıyor. Yöntemi bildikten sonra eğitmesi çok kolay. :)

Köpek eğitimi konusunda dünyada bir numara olan adam Cesar Millan'dır. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. :) Onun videolarını izleyerek köpekler konusunda çok fazla şey öğrendim. National Geographic kanalında "Köpeklere Fısıldayan Adam (İngilizce ismi Dog Whisperer)" isminde programı Türkçe dublajlı yayınlanıyor. Ben internetten İngilizce olanını indirip bütün bölümlerini izledim. Öğrendiğim yöntemleri de köpeğim üzerinde uyguladım. Ne dersem yapıyor. :)

Cesar Millan'ın kitabı da var.

Ailenin Bir Üyesi - Cesar Millan'ın Köpeğinizle Birlikte Mutlu Yaşam Rehberi

Kitabını okumadım ama eminim o da iyidir.

Köpeğinin sorunu ile ilgili de fazla dert edilecek bir durum olacağını zannetmiyorum. Arada benim köpek de hapşırıyor. Burnunu otların içine filan sokuyor. Sonra da hapşırarak çıkarmaya çalışıyor. :)